Çin Devlet Başkanı Şi Cinping: Ekonomik sorunlar için işbirliği yapacağız

Çin'de yapılan Bir Kuşak Bir Yol Projesi Forumu tamamlandı. İki gün süren forumun sonunda konuşan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, küresel ekonomik sorunların çözümü için birliktelik vurgusu yaptı, hiçbir ülkenin dışlanmayacağını vurguladı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping: Ekonomik sorunlar için işbirliği yapacağız

Bir Kuşak Bir Yol Projesi Forumu sona erdi. Forumun kapanışında bir basın toplantısı yapan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, foruma katılan ülkelerin fikir birliğine vardığını söyledi.

Çin Devlet Başkanı, "Bir Kuşak Bir Yol işbirliği içinde dünya ekonomisinin karşı karşıya olduğu büyük sorunları çözmek için birlikte hareket edeceğiz. İlerlemeye odaklanacağız" dedi.

Projenin ekonomide küreselleşmeyi yeni bir dengeye oturtacağını belirten Şi, böylece insanlığın geleceğinin ortak hale geleceğini de söyledi. Bir Kuşak Bir Yol Projesi kapsamında küreselleşme kültürel ve yayılmacı bağlamda değil, ticaret ve ekonomik işbirliği bağlamında ele alınıyor.

Şi, son olarak işbirliğinin bir ideoloji temeline oturmayacağını da belirtti. Birliğin herhangi bir siyasi amacı olmadığını anlatan Çin Devlet Başkanı, katılmak isteyen hiçbir ülkenin dışlanmayacağının altını da çizdi.

Çin Devlet BaşkanıŞi Cinping, projenin ikinci forumunun 2019'da yapılacağını duyurdu.

ulusalkanal.com.tr

çin Şi Cinping