CHP'de kurultay tartışması sürüyor

CHP’de 37’nci Olağan Kurultaya sayılı günler kala kongrenin ertelenmemesi nedeniyle tartışmalar devam ediyor. CHP’li Fikri Sağlar, “Hem Siyasi Partiler Yasası, hem de CHP Tüzüğü kurultayın bir yıl uzatılabileceğini söylüyor” dedi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise kurultayın sağlık şartlarıyla ve demokrasiye uygun yapılacağını öne sürdü.

CHP'de kurultay tartışması sürüyor

Kurultayın ertelenmesi talebini dikkate almayan Genel Merkez'le parti içi muhalefet arasındaki tartışma sürüyor.

CHP’nin 37’nci Olağan Kurultayı’na sayılı günler kaldı. 25-26 Temmuz’da yapılacak olan kurultaya yönelik son eleştiri CHP’li Fikri Sağlar’dan geldi. Sağlar, Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulundu.

Bin 600 kişi ile yapılacak olan kurultaya Onur üyeleri giremeyecek. Sağlar'ın gündeminde kurultayın yapılış şekli de vardı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından kameralar karşısına geçti. Sağlar’ın sözlerine yanıt verdi.

Öte yandan kurultayda yarışacak genel başkan aday adayları arasına Eski CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’dan sonra bir isim daha eklendi. CHP’nin Onur üyesi olan Prof. Dr. Tolga Yarman da aday olacağını duyurdu. Öztrak, Yarman’ın adaylığını da değerlendirdi.

Yarman, geçen haftalarda kurultayın iptal edilmesi için Beykoz Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurmuştu.

ulusal.com.tr

chp faik öztrak kurultay fikri sağlar