Bülent Tezcan'dan Suruç açıklaması

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan Suruç'ta yaşanan hile ve toplu oy kullanma iddialarıyla ilgili basın açıklaması yaptı

Bülent Tezcan'dan Suruç açıklaması

Bülent Teczan'dan şu ifadeleri kullandı:

3 Milletvekili arkadaşımız orada. 3 gündür orada çalışıyorlar. Urfa'da yaşananlar ciddiye alınması gereken hususlar. İtirazlar yapıldı. YSK nezdinde girişimlerde bulunuldu. Yaşanan çarpıcı olayları kamuoyuyla paylaşma sorunu olmuştur. Şanlıurfa Suruç 1043 nolu sandıkta çok açık bir şekilde toplu oy kullandırılmış. Sabah erken saatlerde sahte oy kullanma suçüstü olarak yakalanmıştır.

Bir başka olay da Eyyübiye ilçesi 2313 nolu sandıkta gece saatlerinde 100 oy Cumhur İttifakına kullanışmış ve sandığa atılmıştır. Bu işlem sadece görüntü ve tutanakla tespit edilen 2 usülsüzlüktür. Bizim müşahitlerimizi sandıklara sokmamak için darp tehdir ve saldırı söz konusu. Haliliye uluhan ilköğretim okulunda müşahitlerimiz darp edildi. Müşahit olarak gitmek isteyenler sandıklara alınmıyor. Görev yapamazsınız diyerek sandıklardan çıkartılıyor. Eyyübiye'de sandık görevlileri içeri alınmadan engelleniyor. İpekyolu ilçesi Fevzigeyik ilkokulunda kolluk kuvvetleri görevlileri okula almıyor. Bunların tümüyle ilgili diğer bölgelerde tespitler var.

Sağlık köyü 2236 2237 2238 2239 2239 2240 nolu sandıklar tehdit baskı altındadır. müşahitler görev ve çalışmalarını yürütemiyorlar. Suruç ilçesinde sokaklarda silahlı kişiler seçim ortamını tehdit eder vaziyete geziyorlar.Suruçta seçmen baskı altına alınmaya çalışılıyor. Suruç'ta terör havası estirilmektedir. Seçim kurullarının bu konuda gerekli tedbirleri almaları gerekiyor. Arkadaşlarımız birebir bölgeyi takip ediyorlar. Şuana kadar gelen usülsüzlüklerle ilgili çalışmalar aktif şekilde yapılıyor. Seçimin güvende olması için arkadaşlarımız çaba gösteriyor. Sayım - döküm işleminde de oyların çalınmaması için aynı hassasiyetle çalışacağız.

Silahlı çetelerin dolaştığı yerde güvenli bir seçim ortamı yaratamazsınız.

ulusal.com.tr

açıklama seçim suruç Bülent Tezcan