İnsanlığa Fransız kaldılar

Fransız donanma gemisinin göçmenleri denizde ölüme terkettiği görüntüler İngiltere'yi ayağa kaldırdı. Manş Denizi'nde çekilen görüntülerde, Fransız donanma gemisi batmak üzere olan mülteci botunun yanından geçiyor.

İnsanlığa Fransız kaldılar

İngiltere ile Fransa arasındaki göçmen krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Fransa'nın mültecileri ölüme terkettiği görüntüler İngiltere'de büyük tepki topladı.

Manş Denizi'nde aralarında 4 kadın ve 2 çocuğunun da bulunduğu 16 Afgan göçmen, bindikleri botta rüzgâr nedeniyle batma tehlikesi yaşadı. İngiltere'ye geçmeye çalışan göçmenler, ellerindeki şişelerle bottaki suyu tahliye etmeye çalıştı.

O sırada oradan geçen Fransız donanmasına ait bir gemi, bottakileri kurtarmak yerine botu İngiliz sularına yönlendirerek bölgeden ayrıldı. Görüntüler İngiliz basınında "rezalet" olarak nitelendirildi.

Bugüne kadar binlerce göçmen Manş Denizi üzerinden İngiltere'ye ulaştı. İngiltere, Fransa'yı göçle mücadelede iş birliği yapmamakla suçluyor. Fransa ise alınan ek tedbirleri gerekçe göstererek İngiltere'den maddi katkı istiyor.

ulusal.com.tr

ingiltere fransa