Şortlu kadına saldıran kişi, ilk duruşmada tahliye edildi

Şort giydiği gerekçesiyle 23 yaşındaki hemşire Ayşegül Terzi'yi otobüste darp eden Abdullah Çakıroğlu ilk duruşmada tahliye edildi. Mahkeme, Ayşegül hemşireyi müstehcenlikle suçlayan Çakıroğlu'nun akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair delillerin toplanması için duruşmayı 21 Aralık'a erteledi. Ayşegül Hemşire, avukatları ve duruşmayı izleyenler karara tepki gösterdi

Şortlu kadına saldıran kişi, ilk duruşmada tahliye edildi

İstanbul'da otobüste şort giydiği gerekçesiyle hemşire Ayşegül Terzi'yi darp eden Abdullah Çakıroğlu, hakim karşısına çıktı.

Adli dengesinin bozuk olduğunu ve Ayşegül Terzi'nin giyiminin ahlaksızlık olduğunu savunan sanık ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Duruşma Kartal Anadolu Adliyesi'nde 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti iki tarafında savunmalarını aldı, tanıkları dinledi. İstanbul ve İzmir Baroları Kadın Hakları Komisyonları davaya müdahil oldu.

Sanık savunmasında ruh sağlığının bozuk olduğunu savundu, "Oturuşu müstehcendi. Kadının normal bir giyimi yoktu. İslam hukukunda seksi giyinen bayana kırbaç vurulur" dedi.

Hemşire Ayşegül Terzi, psikolojik bozukluklar nedeniyle avukatlarının arkasında durarak ifade verdi. "Otobüse bindiğimde elimdeki poşetleri bacağıma koyduğumu biliyorum. Bacaklarım kapalıydı" diyen Terzi, sanığın suçlamalarını redetti. Sanığın evine çok yakın oturduğunu söyleyen Terzi, yeniden saldırıya uğramaktan korkutuğunu belirtti.

Sık sık ağlama nöbeti geçiren Ayşegül Terzi'yi avukatları sakinleştirdi.

Çakıroğlu'nun avukatı müvekkilinin adli dengesinin bozuk olduğunu savunarak tahliyesini istedi.

Hakkında "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Kasten yaralama" ve "Hakaret" suçlarından toplamda 2 yıl 7 aydan 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenen Çakıroğlu duruşma sonunda tahliyesine hükmetti. Mahkeme, Çakıroğlu'nun akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair delillerin toplanmasına hükmederek duruşmayı 21 Aralık'a erteledi.

Kararının ardından Ayşegül Terzi ve annesi sinir krizi geçirdi. Karara duruşmayı izleyenlerde tepki gösterdi. Duruşma sonarı Terzi'nin avukatları açıklama yaptı. Avuktaları ile birlikte olan Terzi'nin ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi.

ulusalkanal.com.tr

saldırgan şortlu kadın