Dünya gençliği bu meseleleri tartışıyor

TGB, tecrübe paylaşımını ve uluslararası iş birliğini arttırmak, siyasi, sosyal, kültürel, sanatsal her alanda gençliğe düşen rolleri tartışmak için dünyanın 7 kıtasından onlarca gençlik kuruluşu ile bir araya gelecek.

Dünya gençliği bu meseleleri tartışıyor

Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) Dünya Anti Emperyalist Gençlik Birliği (DAGB) ile düzenlediği ve5 gün sürecek olan Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşmasının ikinci günündeDünya Antiemperyalist Gençlik Birliği’nin kurultayını da kapsayan bir gençlik forumu yapılacak.Farklı milletlerden gençler bu forumda söz alarak emperyalizme karşı kendi ülkelerindeki mücadele pratiklerini aktaracak.

Dünya Gençliğinin Ortak Sorunları Konuşulacak

Dünyanın en nitelikli, en birikimli, en tecrübeleri gençleri gençliğin ve Dünyanın öncelikli, güncel sorunları hakkında konuşmalar yapacak. Küresel saldırıların, emperyalist yayılmacılığın, emperyalizmin medya, akademi, kültür gibi araçları nasıl kullandığına dikkat çekerek karşı mücadele alanlarına dair sunumlar gerçekleştirilecek. Türkiye’de ki siyasi durumu, emperyalizme karşı haklı mücadeleyi anlatmak üzere Türk gençlik temsilcileri sunumlar gerçekleştirecek.

Gençliğin sorunlarının da konuşulacağı forumda İtalya’dan İran’a, İsviçre’den Bangladeş’e, Hindistan’dan Rusya’ya farklı farklı ülkelerden pek çok genç, “Emperyalizmin gençliğe dayattığı tüketim ve uyuşma kültürüne karşı hangi özel yöntemler geliştirilebilir, Gençlik; eğitim ve işsizlik sorunlarının içinde geleceğe dair kaygılarını nasıl aşabilir, Gençliğin eğitim ve öğretimle ilgili ulusal ve evrensel problemleri nelerdir? “ gibi soruları tartışarak yanıtlar arayacak.

Emperyalizme karşı birleşen gençler, kurultayın ardından gençliğin inisiyatifle öne çıktığını ve Amerikancı terör yapılanmalarına karşı bir arada olduğunu ilan edenbir deklarasyon yayınlayacak.

5 oturumda gerçekleşecek kurultayın gündem maddeleri şunlar olacak

  1. Emperyalist yayılmacılığın hedefi, güncel durumu ve karşı mücadele
  2. Tek kutuplu hegemonya dünyası ve karşı kutuplar
  3. Emperyalizmle karşı mücadelede gençlik
  4. Gençlik ve gelecek ilişkisi
  5. Dünya Antiemperyalist Gençlik Birliği kurultayı

ulusla.com.tr

tgb türkiye gençlik birliği