ABD Büyükelçiliği'ne saldırıda FETÖ izi

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliğine 20 Ağustos'ta yapılan silahlı saldırıyla ilgili FETÖ iddiaları dava dosyasına girdi. Emniyetin savcılığa sunduğu raporda, tutuklu 3 şüpheliden biri olan Ersin Bayram'ın esnaf ve işadamlarından örgüt adına kaynak temini yaptığı belirtildi.

Amerikan elçiliğine saldırı soruşturmasında Osman Gündaş'ın ardından Ersin Bayram'ın da FETÖ ile bağı ortaya çıktı.

Ankara emniyeti soruşturmayı yürüten savcılığa bir rapor sundu. Raporda Bayram'ın, "esnaf ve işadamı ziyaretleri yaparak örgüt adına kaynak temini ettiği" yazıldı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Bayram’ın inceleme altına alınan telefonunda da FETÖ izlerine rastlandı. Telefonda FETÖ ile irtibatlı çok sayıda internet sitesine giriş yapıldığı ve kapatılan FETÖ eğitim kurumlarına ait notlar tutulduğu tespit edildi.

Şüphelinin dolarlarla çekilmiş fotoğrafı da yine dava dosyasına girdi. Ersin Bayram bu deliller karşısında yaptığı savunmada, Zaman gazetesi ve Sızıntı Dergisi'ne aboneliğinin olduğu, FETÖ ile irtibatlı HÜRSİAD'ın üyesi olduğunu söyledi. Ancak 17/25 Aralık sonrası örgütle tamamen bağını kopardığını iddia etti.

20 Ağustos Pazartesi saat 5.30'da yapılan saldırı sırasında kullanılan aracın şoförü Osman Gündaş'ın da Faacebook'ta çok sayıda FETÖ'ye destek paylaşımı yaptığı belirlenmişti.

6 el ateş edip 3'ünün elçiliğe isabet ettiği olayın görüntüleri de ortaya çıktı. Saldırıyı düzenleyen Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş'ın olay yerinde keşif yaptığı saptandı.

Görüntülerde şüphelilerin keşiften 20 dakika sonra saldırı için araçla geldiği görülüyor.

Haber Türk'ün haberine göre bu görüntüler de dava dosyasında yerini aldı.

ulusal.com.tr

abd