Okan Arikan'ın ölümüne neden olan Orkun Efe Bardakçı tutuklandı

İstanbul'da "Hız Koridor Sistemi"nin uygulandığı Bağdat Caddesi'nde 3 dakika arayla yaşanan, 2 kişinin öldüğü 8 kişinin yaralandığı çifte kazanın sebebi belli oldu. Her iki olayında, aşırı hız sebebiyle meydana geldiği belirtilirken, Okan Arikan’ın ölümüne neden olan Orkun Efe Bardakçı tutuklandı.

Okan Arikan'ın ölümüne neden olan Orkun Efe Bardakçı tutuklandı

Kadıköy, Bağdat Caddesi, Kızıltoprak mevkisindeki meydana gelen 2 trafik kazası, geçtiğimiz pazar günü, 07.30’da meydana geldi. İki kişinin ölümüyle sonuçlanan kazalarla ilgili ön polis raporu açıklandı. Polisin hazırladığı rapora göre ; 34 YK 3689 plakalı araç sürücüsü Orkun Efe Bardakçı, Kızıltoprak istikametine giderken önce kaldırımda yaya olarak yürüyen Okan Arıkan’a çarptı. Daha sonra yolun sağında park halindeki 34 PA 9149 plakalı araca bindirdi. Keman öğretmeni Arıkan’ın öldüğü kazanın sebebi, ise” aşırı hız” olarak kayıtlara geçti. Sürücü Bardakçı’nın kanında alkole rastlanmadığı da öğrenildi. Güvenlik kamera kayıtlarını da inceleyen polis, ikinci kazanın, ilk olaydan sadece 3 dakika sonra yaşandığını belirledi. Park halindeki araca çarpan Harun Arslan’ın da hızlı seyrettiği belirlendi. Hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Arslan’ın da alkol kullanmadığı öğrenildi.

TUTUKLANDI

Sözcü'de yer alan habere göre; soruşturmanın ardından Okan Arıkan’ın ölümüne sebep olan Orkun Efe Bardakçı Emniyet’teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Orkun Efe Bardakçı, “Adam öldürmeye sebebiyet vermek” suçlamasıyla tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü belirtildi.

SÜRÜCÜLER YAVAŞLAMIYOR

Öte yandan Bağdat Caddesi’nde önceki aylarda hayata geçirilen “Hız Koridor Sistemi”ne rağmen, sürücülerin aşırı hız yaptığı belirtildi. Sistem üzerinden yapılan çalışmalarla, Bağdat Caddesi’nde son 3.5 ayda 7 bin 713 kişiye, aşırı hız cezası kestiği belirtildi. Yetkililerin, cezalara rağmen yavaşlamayan sürücülerin, hızını kesmek için farklı önleler aradığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr