Donald Trump'tan önemli kararlar

Amerika Başkanı Donald Trump’ın, bugün imzalayacağı başkanlık kararnamesi ile birçok ülkeden gelen göçmenlerin ülkeye girişini durduracak. Amerika’nın ayrıca Suriye, Irak, İran, Libya, Sudan, Somali ve Yemen'den gelen vize başvurularının da geçici süreyle askıya alacağı belirtildi.

Donald Trump'tan önemli kararlar

Amerika Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray serüvenine hızlı başladı.

Başkanlıktaki beşinci gününe giren Trump’ın bugün imzalayacağı başkanlık kararnamesi ile birçok ülkeden gelen göçmenlerin ülkeye girişini durduracağı belirtildi.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, Trump, göçmenlere vize kısıtlaması başlıklı emrini bugün verecek.

Trump'ın yakın ekibindeki isimlere dayandırılan haberler, birçok ülkeden gelen mültecilerin birkaç aylığına ABD’ye girişinin yasaklanmasını öngörüyor.

Bunun yanı sıra, Suriye, Irak, İran, Libya, Sudan, Somali ve Yemen'den gelen vize başvurularının da geçici süreyle askıya alınacağı belirtiliyor.

Amerikan medyasındaki bazı haberlerde bu sürenin 30 gün olacağı ileri sürüldü.

Trump’ın ayrıca Meksika sınırına duvar örülmesini öngören bir kararnameye de imza atması bekleniyor.

Twitter hesabından salı günü yaptığı açıklamada Trump, "Yarın ulusal güvenlikle ilgili büyük bir gün planladık. Başka birçok şeyin yanında duvarı da inşa edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Seçim kampanyası döneminde Trump, Müslümanlara yönelik tedbirlerin artacağını ve Meksika sınırına duvar örüleceğini birçok defa dile getirmişti.

ulusalkanal.com.tr

abd donald trump karar