Hizbullah'tan Arap Birliği'ne tepki

Lübnan Hizbullahını hedef tahtasına koyarak terör örgütü olarak niteleyen Arap Birliğine Hizbullahtan tepki geldi. Ulusal Kanal’a konuşan Lübnan Hizbullahı Arap ve Afrika ilişkileri sorumlusu Şeyh Hasan Ezaleddin, hem Arap birliğini hem de kendilerini hedef alan açıklamalarını kabul etmediklerini söyledi. Şeyh Hasan Ezaleddin, "Milletin gerçek temsilcisi, o milletin ta kendisidir" dedi

Arap Birliği dışişleri bakanlarının Mısır’da yaptığı son toplantıda LübnanHizbullahı, İran ile birlikte hedefteydi. Lübnan Hizbullahını terör örgütü olarak tanımlanmasına, Hizbullahtan tepki geldi.

Ulusal Kanal’a konuşan Lübnan Hizbullahı Arap ve Afrika ilişkileri sorumlusu Şeyh Hasan Ezaleddin, Arap birliğini, "Arap düzeninin yenilgiye uğramış bir parçası" olarak tanımladı.

Suudi Arabistan’ın bölgeyi kaosa sürüklemek istediğini vurgulayan Şeyh Hasan Ezaleddin, Arap Birliğini tanımadıklarını söyledi.

Arap Birliği'nin Arapları temsil etmediğine dikkat çeken Lübnanlı yetkili, Arap halkının Filistin için kimin mücedele ettiğini bildiğini söyledi.

Arap Birliğinin terör örgütü olarak ilen etmek istediği Lübnan Hizbullahı, Lübnan meclisi ve hükümet kabinesinde temsil ediliyor.

HABER KAMERA: YAKUP ASLAN

ulusal.com.tr

lübnan hizbullah arap birliği