Ege Üniversitesi’nde pandemi hastanesi kuruluyor

Kovid-19 ile mücadele kapsamında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bir binası daha pandemi hastanesine dönüştürüldü. Hastane ve akademik kadroya mesajla bilgi veren Başhekim Prof. Dr. Tuncay Göksel, Göğüs-Enfeksiyon Hastalıkları Binasından sonra Fizik Tedavi Binası da boşaltılıp COVID-19 hastanesi haline getirildiğini açıkladı. Başhekim Göksel, “Birkaç gün içinde Gastro Binası da boşaltılıp COVID-19 hastanesi haline getirilecektir” dedi.

Ege Üniversitesi’nde pandemi hastanesi kuruluyor

Koronavirüs hastanesinin ilk adımı İzmir’de atılı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Kovid-19 hasta sayısının artması nedeniyle yeni servis alanları yapılanmasına gitti.

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde Gögüs-Enfeksiyon Hastalıkları Binasının ardından Fizik Tedavi Binası da boşaltılarak Kovid-19 hastanesi yapıldı. Gelişmeyi Başhekim Prof. Dr. Tuncay Göksel duyurdu. Yeni Kovid-19 hastanesine merkezi oksijen sistemi kuruldu.

Ege Üniversitesi camiasına, Başhekim Prof. Dr. Tuncay Göksel’ın imzasıyla gönderilen mesajda, birkaç gün içinde Gasto Binasını da boşaltılarak Kovid-19 hastanesine dönüştürüleceği açıklandı.

Gastro Bölümündeki 12 yataklı yoğun bakım alanındaki dönüşüm çalışmaları da tamamlanmak üzere. Bu bina da tamamlandığında Ege üniversitesi Hastanesi’nde 3 bina pandemi hastanesi olacak ve sadece Kovid- 19 hastalarına hizmet verecek.

Sağlık Bakanlığı, Ege Üniversitesi Hastanesi’ni, Kovid-19 PCR testi yapmak üzere yetkilendirildi. Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Moleküler Viroloji Laboratuvarı, Kovid-19 testlerini yapacak. İlk etapta bin tanı kiti gönderildi. 5 günlük periyotlarla biner adet tanı kiti Ege Üniversitesi Hastanesine ulaştırılacak. Hasta ile temas eden gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanları için de 3 bin N-95 maske, bin koruyucu tulum ve diğer malzemeleri de gönderdi.

ulusal.com.tr

koronavirüs ege üniversitesi