Afrin ve Siirt şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Afrin ve Siirt şehitleri bugün son yolculuklarına uğurlandı. Şehitler memleketlerinde toprağa verildi.

Türkiye şehitlerini uğurladı. Afrin ve Siirt şehidinin cenaze törenlerine binlerce kişi katıldı.

Uzman Onbaşı Emre Dut, Siirt'te terör örgütü PKK'nın saldırısında yaralanmıştı. Kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nde şehit oldu. 25 yaşındaki şehidin naaşı memleketi Konya'da toprağa verildi. Cenaze törenine 8 bin kişi katıldı.

Burası Erzurum... Binlerce vatandaş Şehit UMKE görevlisini yalnız bırakmadı. Afrin'de El Yapımı Patlayıcı'nın infilak etmesi sonucu şehit olan sivil kurtarma görevlisi Burak Tatar, Erzurum'da ebediyede uğurlandı.

Karabük ve Trabzon şehitlerine de tören düzenlendi.

Maçka ilçesinde polis aracının dereye devrilmesi sonucu şehit olan polis memuru Mehmet Ayan için ilk tören Trabzon'daydı. Şehidin abisi Muhammer Ayan, cenazenin alanına getirilişi ve ardından götürülüşü sırasında, kardeşinin fotoğrafını tören mangasının önünde taşıdı. Ayan'ın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere memleketi Samsun'un Çarşamba ilçesine gönderildi.

Karabük'te cezaevi nakil aracının devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Oğuz İnan ve Uzman Çavuş Kenan Dalkılıç da toprağa verilecek. Uzman Çavuş İnan İstanbul'da, Uzman Çavuş Dalkılıç Balıkesir'de defnedilecek.

ulusal.com.tr