Taşeron memur çalışması

Devlet Personel Başkanlığı taşeron sisteminin bir benzerini Kamu Yönetimi'nde hayata geçirilmek için çalıştay başlattı. Öngörülen modelde evden çalışma, yarı zamanlı çalışma ve ücretsiz izinlerin artırılması öngörülüyor. Bunların yapılabilmesi için ise memurun iş güvencesinin teminatı olajn 657 sayılı yasanın değiştirilmesi gerekiyor.

Taşeron memur çalışması

Devlet Personel Daire Başkanlığı'nın organize ettiği ve 4 gün sürecek "Esnek Çalışma Şekillerine İlişkin Bilgilendirme ve Değerlendirme Çalıştay"ı, Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde başladı. Çalışyatın ana gündem maddesi 657 sayılı devlet memurları kanunu değiştirmek.

Daire Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu memuriyetten taşeronluğa geçişe zenim hazırlayacak bir dizi plandan bahsetti. Çalışmaların omurgası, esnek çalışma modelini kamu yönetimi alanına uygulamak olarak şekillendi.

Kumbuzoğlu, "Yalova Belediyesi’ni inceledik. Personelin yüzde 70'i evden çalışıyor." dedi. Esnek çalışma kapsamında evden yarı zamanlı çalışma ve ücretsiz izinlerin artırılması gibi memurun aleyhine olan çalışma koşulları gündeme getirildi.

Kumbuzoğlu, doğum yapan personele 2 yıl ücretsiz izne ayrılma hakkı tatnınacağını da ifade etti. Ayrıca emekliliğe geçişte de çalışma gün sayısının kademeli olarak azaltılabileceğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

taşeron