Ahmet Davutoğlu: Tarihi bir karar olarak görüyorum

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki zaferi ile ilgili konuştu. Davutoğlu, "tarihi bir karardır" dedi, davanın bir devlet davası olduğunu belirtti

Ahmet Davutoğlu: Tarihi bir karar olarak görüyorum

Başbakan Ahmet Davutoğlu Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in AİHM zaferini TRT yayınında değerlendirdi. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Davutoğlu, zafer için "tarihi" yorumunu yaptı.

Zaferin büyük bir kazanım olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, "bu davayı bir devlet davası olarak gördük" ifadesini kullandı.

Başbakan kararın hem Avrupalı hem de Türkiyeli yönü olduğunu belirtti.

Davutoğlu, kararla Avrupalı değerlerin de kurtarılmış olduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu TRT'de katıldığı programda AİHM'de kazanılan büyük zaferi şu sözlerle değerlendirdi:

Bu büyük bir kazanım. Eski Dışişleri Bakanı olma vasfıyla da zikrediyorum, bu davayı bir devlet davası olarak gördük. Bizzat takip ettim. 3-4 ay önce de bu kararın böyle tecelli edeceği bilgisini almıştık. Bu kararın Avrupalı ve Türkiyeli yönü var. İsviçre'de özellikle soykırımı reddedenlerin yargılanmasından sonra biz Avrupa mekanizmalarında şu temel görüşü ortaya koyduk. Bu fikir özgürlüğüne aykırıdır. Soykırım var dedi diye kimseyi hapse atmıyoruz.

İsviçre dışişleri bakanı ile çok sert tartışmalarım oldu, bu konudaki aldıkları tutum sebebiyle. Bu kararla Avrupalı değerler kurtarılmış oldu. Türkiye ile ilgili olan boyutu da şu. Biz kendi tarihimizi her yerde savunuruz. Sayın Perinçek'in sol bir çizgiden gelmiş olması hiç önemli değil. Dünyada, Türkiye'nin ve kendi onurumuzun savunulması söz konusu olduğunda ilkeli bir tavır takınırız. Tarihi bir karar olarak görüyorum.

ulusalkanal.com.tr

Ahmet Davutoğlu Doğu Perinçek aihm