ABD koronavirüs salgının önüne geçemiyor

Amerika Birleşik Devletleri koronavirüs salgının önüne geçemiyor. Ölü sayısı 11 bini buldu. Ölümlerin yarısı New York’ta yaşandı. Hayatını kaybedenlere mezar dahi bulunamıyor. Bu nedenle New York’taki parklara toplu mezarlıklar kazılacak.

ABD koronavirüs salgının önüne geçemiyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde ölülere mezarlıklar dahi yetişemiyor. Ölü sayısının çok yüksek olduğu New York’ta parklara toplu mezar kazılacak.

Kovid-19 nedeniyle ülkedeki vak’a sayısı 368 bini aştı, ölü sayısı da 11 bin sınırında. Ölülerin neredeyse yarısı New York eyaletinden.

Morg ve cenaze evlerinin kapasiteleri doldu. Kısa süre içinde Manhattan ve Brooklyn’deki soğutucu TIR’lar da dolacak. Bu gerekçelerle New York Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Mark Levine, cenazelerin geçici olarak parklara gömülebileceğini açıkladı. Parklara yapılan toplu mezarlıkta 1 mezara 10 tabutun konulması planlanıyor.

Ülkede neredeyse her gün sağlık çalışanları bir eyalette eylem yapıyor. Kaliforniya’da Kovid-19 hastalarıyla her an temasta olan hemşireler tıbbi maske ve koruyucu giysi olmamasını protesto etti. Virüse karşı savunmasız olduklarını belirten sağlık çalışanları, vak’alarla başa çıkamadıklarını söyledi.

Günlük basın toplantısına "Virüs ile savaşın zor bir safhasına giriyoruz” ifadeleriyle başlayan ABD Başkanı Donald Trump, kendisi ile Başkan Yardımcısı Mike Pence'e düzenli aralıklarla Kovid-19 testi yapılacağını duyurdu.

ULUSAL.COM.TR

abd koronavirüs