Uzaktan eğitim onlara çok uzak

Okumak istiyorlar ama imkanlar el vermiyor. Hakkari'nin Şemdinli ilçesine gidelim. Malum salgın sürecinden dolayı eğitim uzaktan veriliyor. Ancak Şemdinli ilçesine bağlı Yufkalı köyü Tuğlu mezrasında bazı öğrencilerin evinde bırakın interneti televizyon bile yok. İşte biz o öğrencilere ulaştık, bir nebze de olsa sesleri olmaya çalıştık. Talepleri var, dinleyelim.

Uzaktan eğitim onlara çok uzak

Evde televiyon ya da bilgisayarda ders görmek yerine bahçede annesine yardım ediyor. Çünkü onun evinde ne televizyonu ne de bilgisayarı var. Burası Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Yufkalı köyüTuğlu mezrası....

Adı Helin Evin.. 6 kardeş. Lise öğrencisi aynı zamanda üniversiteye hazırlanıyor. Ancak şartları çok kötü. Evinde uzaktan eğitim almak için bir televizyonu dahi yok. Sadece evinde akşamları kitap okuyup soru çözebiliyor.

Geleceği dair hayalleri var ancak, onları gerçekleştirmek için eğitim görmesi gerekiyor.

Aynı mezrada yaşayan bir diğer öğrenci de Helin Kırmızıgül. Lise 2 öğrencisi. 4 kardeş. Onunda evinde bırakın interneti televizyonu yok. Şebeke derseniz zar zor çekiyor.

Uzaktan eğitim ona da ne yazık ki ulaşmıyor.

Mahsun Kırmızıgül 2 öğrenciye göre daha şanslı. Evinde televizyonu var. Ancak yeterli değil. Bilgisayarı yok, internet hizmeti alamıyor. Bilgasayarı olsa bile şebe bulmak için dağları tepeleri aşması gerekiyor.

Köyün diğer mezralarında da aynı sorunlar var; Aşağı Tuğlu, Kola, Elmalı mezraları bunlardan birkaçı. Veliler de çocuklarının okumasını istiyor. Geleceklerini evlatlarına bağlamış durumdalar.

HABER: LALE DELİDAĞ

ulusal.com.tr

Hakkari şemdinli