ÇYDD bilgisayarındaki dijital sahtecilik belgelendi

Dijital verilerde sahtecilik bir kez daha bilirkişi raporuyla kanıtlandı. Poyrazköy davasına delil gösterilen dijital verilerin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bilgisayarında oluşturulmadığı, ÇYDD bilgisayarına sonradan kopyalandığı ortaya çıktı. Yeni hazırlanan 15 sayfalık bilirkişi raporunda sahtecilik tek tek sıralandı...

ÇYDD bilgisayarındaki dijital sahtecilik belgelendi

Poyrazköy davasına delil gösterilen dijital verilerin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bilgisyarında oluşturulmadığı ve bilgisayara topluca sonradan kopyalandığı ortaya çıktı.

"Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", "Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çağdaş Eğitim Vakfı yöneticileri hakkındaki iddilara ilişkin bilirkişi raporu, avukat Hüseyin Ersöz'ün talebi üzerine hazırlandı. ÇYDD Kadıköy şubesinde el konulan hard diskin üzerinde inceleme yapan Adli Bilişim Mühendisi Tuncay Beşikçi, 15 sayfalık bilirkişi raporunu mahkemeye sundu.

BİLGİSAYARIN TARİHİ GERİ ALINDI

Rapora göre; 13 Nisan 2009 tarihinde el konulan delillerin birer kopyası alınıp şüphelilere verilmedi. Konuya ilişkin tutanak da tutulmadı. 13 Nisan 2009'da el konulan diskin imaj tarihi 15 Mart 2009'du. Bu durumun da emniyetteki bilgisayarların tarihinin geri alındığının göstergesi...

BİLGİSAYAR KAPALI ANCAK İŞLEM YAPILDI

Bilirkişi, bilgisayarın 10 Nisan 2009 tarihinde kapatıldığını, kapalı olduğu zamanda da 171 farklı dosya silinme kaydı tespit edildiğini tespit etti. Silinme işlemiyle birlikte 40 binden fazla şüpheli işlem kaydının yapıldığı belirlendi.

BİLGİSAYARA UZAKTAN KOPYALANDI

Silinme ve kayıt işleminin nasıl yapıldığı da yine bilirkişi incelemesinde ortaya çıktı. Rapora göre, bilgisayarın işletim sistemi kapatıldıktan sonra sabit diskin başka bir zaman diliminde başka bir bilgisayara bağlandı. Başka bir bilgisayardan ÇYDD'nin bilgisayarına aralarında iddianamede adı geçen 39 dosyanın da bulunduğu 627 Microsoft Office dosyası kopyalandı. Bu kopyalar daha sonra silindi.

ÖNCE SİLİNDİ SONRA KURTARILDI

Raporun sonuç bölümünde ise, sabit diskin emniyet tarafından el konulduğu tarihten sonra ve adli imajının alınmasından önce başka bir bilgisayara bağlandığı belirtildi. Yani başka bir bilgisayardan kopyalanan 39 dosya emniyette olması gereken zaman diliminden önce kopyalandı ve tarihleri değiştirilerek silindi. Ardından da inceleme için tekrar emniyet tarafından kurtarıldı.

ulusalkanal.com.tr

ÇYDD çağdaş yaşamı destekleme derneği türkan saylan poyrazköy davası