AGİT heyeti, Türkiye'de

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı heyeti 1 Kasım seçimlerini gözlemlemek üzere Türkiye’ye geldi, çalışmalarına başladı. Ankara’da görev yapacak heyet 10 ülkeden gelen 11 uzmandan oluşuyor. 18 kişiden oluşan gözlemci ekibi ise alacakları eğitimin ardından Türkiye'nin farklı bölgelerine gönderilecek.

AGİT heyeti, Türkiye'de

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı heyeti 1 Kasım’da yapılacak genel seçimleri gözlemlemek üzere görevine başladı.

10 ülkeden gelen 11 uzmandan oluşan heyet Ankara’da görev yapacak. 18 kişiden oluşan uzun dönemli gözlemci ekibi ise Ankara’da alacakları eğitimin ardından Türkiye'nin farklı bölgelerinde görev yapacak.

Heyet Başkanı Büyükelçi Geert-Hinrich Ahrens, Ankara Hillton otelde düzenlediği basın toplantısında AGİT heyetinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ahrens heyetin Türkiye'den gelen talep üzerine oluşturulduğunu söyledi. 2002'den beri Türkiye'deki çeşitli seçimlerde görev yaptığını belirten Ahrens gün içinde Dışişleri Bakanlığı ve Yüksek Seçim Kurulu'nda temaslarda bulunduklarını söyledi.

Seçimlerin ertesi günü sonuçlara dair bir basın toplantısı düzenleyeceklerini belirten Ahrens bu toplantıya Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinden de gözlemcilerin geleceğini ifade etti.

AGİT kapsamlı nihai raporu ise gözlem heyetinin görevini tamamlamasından 2 ay sonra yayınlayacak.

HABER: SABRİ KARA

ulusalkanal.com.tr