HDP'den Ekrem İmamoğlu kararı: İstanbul İttifakı'nda birleştiler

PKK'nın siyasi uzantısı HDP, "İstanbul ittifakı" söylemiyle Ekrem İmamoğlu'na oy toplama kararı aldı. Karara göre, bazı İstanbul milletvekilleri ve genel başkan yardımcıları İstanbul'da seçim çalışmalarını koordine edecek. 23 Haziran seçimlerine ilişkin diğer siyasi partilerin de çalışmaları sürüyor.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP, 23 Haziran seçimlerine ilişkin kararını verdi. HDP, "Demirtaş'ın çizgisini beğeniyorum" diyen Ekrem İmamoğlu'nu destekleyecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimlerini yenileme kararını almasının ardından partiler yol haritalarını belirlemeye başladı.

Birgün gazetesinin haberine göre HDP, "İstanbul İttifakı" adı altında bir ittifak söylemi geliştirerek seçmenlerden CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu için oy isteyecek. Ayrıca bazı İstanbul milletvekilleri ve genel başkan yardımcıları İstanbul'da seçim çalışmalarını koordine etmesi kararı da alındı.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 8 yıl sonra avukatları ile görüşmesinin ardından Ak Parti ve HDP arasında bir temas olacağı iddia edilmişti. Yeni bir açılım sürecinin başlatılması için Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine izin verildiği öne sürülmüştü. Bu kapsamda da HDP'nin İstanbul seçimlerinde Ak Parti'yi destekleyeceği iddiası ortaya atılmıştı.

HDP'nin yanı sıra diğer partiler de seçim hazırlıklarına devam ediyor. Ak Parti'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, yöneticilere "eskort ve korumalarla vatandaş ile aranıza mesafe koymayın" talimatı verdi.

Ayrıca Ak Parti'nin kucaklayıcı bir dil için "Türkiye ittifakı" söylemini kullanacağı belirtildi. Bu kapsamda da özellikle sandığa gitmeyen yüzde 17 için özel bir çalışma yapılacak.

Ak Partinin ortağı MHP ise ağırlığını farklı kentlerden gelip İstanbul'da yaşayanlara verecek. SES AÇ//Bahçeli///

CHP ise seçimlerin yenilenmesinden dolayı "Mağdur" olduğunu işleyecek. Ekrem İmamoğlu'nun "Demokrasi ittifakının" adayı olarak takdim edilecek.

Vatan Partisi ise seçim sürecinde Ak Parti ve CHP'nin vatandaş ile ülke sorunlarına karşı çözümsüzlüğünü anlatacak. Mustafa İlker Yücel gibi genç bir aday çıkartan Vatan Partisi, temasa geçilmedik seçmen bırakmayacak ve seçmeni cesur bir tavır almaya davet edecek.

ulusal.com.tr

ekrem imamoğlu hdp