Aydınlık, İmralı'daki Apo'yu açıklayacak

Aydınlık gazetesi Abdullah Öcalan'la ilgili çok çarpıcı bilgilere ulaştı. Yarın başlayacak yazı dizisi "Kendi Ağzından Apo" manşetiyle duyruldu. Hem AKP hem de BDP/PKK kanadı Öcalan'lı açılım sürecini derinden etkileyecek bu habere gözünü çevirdi.

Öcalan'lı Açılım sürecini sarsacak yazı dizisi yarın Aydınlık'ta başlıyor. Açılım sürecinin tarafları gözünü bu habere çevirdi.

"Biz taşeronuz . . . Kürt kimliğine gerek yok, Türk'ten daha Türk'üm, Barzani nefes almamalı." Bu sözler AKP'nin açılım ortağı olan Abdullah Öcalan'a ait.

Aydınlık Gazetesi Öcalan'ı kendi ağzından ifadelerle anlatan çok çarpıcı bir yazı dizisi hazıladı. "Kendi Ağzından Apo" yarın Aydınlık'ta başlıyor.

Haber, siyaset kulislerini hareketlendirdi. Hem AKP hem de BDP / Kandil cephesi, Aydınlığın bu haberine kilitlendi.

Öcalan'ın ilk kez gün yüzüne çıkan sözleri İmralı adasındaki Öcalan hakkında ayrıntılı bilgiler sunuyor.

Öcalan'ın İmralı adasında sarfettiği sözlerden bazıları.

Hizmetin karşılığında makam, rütbe istemeyeceğim

Devlet adına çalışmak istiyorum.

Devletin adamı olmak büyük olaydır.

Aydınlığın yarın başlayacak olan yazı dizisinde Öcalan'ın PKK ve Kürt meselesi ile ilgili söylediği sözler son derece ilginç.

Ben PKK ile savaştım.

Kürtler Türkiye'de azınlık değildir.

Kürt kimliğine gerek yok.

Aydınlığın yazı dizisi 16 Kasım'da Erdoğan'ın teklifiyle Diyarbakır'a gelip açılım sürecine dahil olan Mesud Barzani'yi de yakından ilgilendiriyor. İlk kez günyüzüne çıkan ifadelere göre Öcalan; siyasi ittifaklar konusunda da bazı tekliflerde bulunuyor.

Barzani nefes almamalı.

Türkiye Kuzey Irak'ta İngiltere kadar hak sahibi değil midir?

MHP ile iş yapalım.

Bu ifadeler daha yayımlanmadan Ankara'da siyaset kulislerini hareketlendirdi. Bomba etkisi yaratacak yazı dizisinde yer alan çok sayıda çarpıcı detayı yarın Aydınlık Gazetesi'nde bulabilirsiniz.

ulusalkanal.com.tr