Rusya: Buzları eritmeye hazırız! Şartını da açıkladı

Gerilen Ankara-Moskova ilişkilerine dair Rusya’dan yeni bir açıklama geldi. Rusya’da parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Başkanı Valentina Matviyenko, "Türk tarafı uçağımızı vurmanın sorumluluğunu alırsa biz buzları eritmeye hazırız" dedi.

Rusya: Buzları eritmeye hazırız! Şartını da açıkladı

Rus savaş uçağının Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülmesinin ardından gerilen Ankara-Moskova ilişkilerine dair Rusya’dan yeni bir açıklama geldi.

Rusya’da parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Başkanı Valentina Matviyenko, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin dünkü Kremlin temaslarının ardından Türkiye konusunda açıklamalar yaptı.

Rusya yönetim kademelerinde üçüncü sırada sayılan Matviyenko, Moskova’nın Ankara ile ilişkileri normalleştirmeye hazır olduğunu ancak Türkiye’den olumlu hiçbir sinyal almadıklarını söyledi.

"TÜRK TARAFI ADIM ATMALI: Biz aslında buzları çözmeye hazırız. Ancak aramızdaki bu soğukluğun kaynağı biz değiliz. Türk tarafı yarattı. Dolayısıyla buzların çözülmesi için yine Türk tarafının adım atarak bizim uçağımızı vurmanın sorumluluğunu üzerine alması gerekiyor. Maalesef hali hazırda Ankara’dan bu yönde adım atılacağına dair bir ima bile gözlemlemedik."

ulusalkanal.com.tr

türkiye rusya