Bunu da duyduk! ''Biz savaşa müdahil olmadık''

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ortadoğudaki gelişmeleri ve IŞİD'in rehin aldığı 49 vatadaşımızın durumunu değerlendirdi. "Türkiye'nin etrafı savaş alanı ama biz savaşa müdahil olmadık" dedi. Muhalefeti de IŞİD'in rehin aldığı Türkler üzerinden hükümeti zor duruma sokmakla suçladı.

Bunu da duyduk! ''Biz savaşa müdahil olmadık''

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ortadoğu'daki gelişmeler ve IŞİD'in elindeki 49 Türk rehine ile ilgili kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın Konya mitingi öncesi gazetecilerle sohbet etti.

Ortadoğuda yaşanan gelişmeleri değerlendiren Davutoğlu, Türkiye'nin savaşa müdahil olmadığını savundu.

Davutoğlu, "Türkiye’nin etrafı savaş alanı. Türkiye kamu düzenini koruyor ve bir savaşa müdahil olmuş değiliz. Hem etkin şekilde soydaşlarımızı koruma politikası izliyoruz hem de savaşın dışında kalıyoruz." dedi.

Davutoğlu, muhalaefetin, IŞİD'in rehin aldığı 49 Türk üzerinden hükümeti zora sokmak istediğini söyledi.

"Muhalefet reddedileceğini bile bile niye gensoru getiriyor. Bu gensoru alıkonulan vatandaşlarımızın güvenliğine halel getiriyor. Tansiyonun yükselmesinin vatandaşlarımızı nasıl tehlikeye attığını biliyorlar ama bizi kıskaca almak istiyorlar. Kurtarsak şov yapmış olacağız, Allah muhafaza vatandaşlarımızın başına bir şey gelse, onları kaybetsek üzerimize yüklenecekler. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bizi zora sokmak için kullanacaklar."

ulusalkanal.com.tr