Evlat nöbetleri kararlılıkla sürüyor

Diyarbakır'da HDP binası önünde nöbet tutan aileler Muş'ta çocuklarına kavuşmak için eylem yapan ailelere destek verdi. HDP Muş İl Başkanlığı önüne yürüyen ailelerin sesini HDP’liler müzikle bastırmaya çalıştı. Kışkırtmalara rağmen açıklama yapan aileler, PKK’nın kökü kazınana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Evlat nöbetleri kararlılıkla sürüyor

Çocukları HDP aracılığıyla PKK’ya katılan ailelerin isyanı dayanışma ile yükseliyor. PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye tepkiler büyüyor.

Diyarbakır’da HDP İl Binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, Muş’ta çocukları dağa kaçırılan aileleri ziyarete etti.

Ailelere destek için gelen 11 aile, merkeze bağlı Sungu Beldesi'nde Muş Kardeşlik Platformu üyeleri ve Sungu İlim ve Kültür Yayma Derneği Başkanı Kıyasettin Seçkin tarafından karşılandı.

Aileler, daha sonra HDP Muş İl Başkanlığı önüne yürüdü.

HDP Muş İl Başkanlığı önünde açıklama yapmak isteyen ailelerin sesini HDP’liler müzikle bastırmaya çalıştı.

Ellerindeki Türk bayrakları ve pankartlarla "kahrolsun HDP", "Kahrolsun PKK", "Türk Kürt kardeştir HDP kalleştir", "Kahrolsun HDP, işbirlikçi HDP" sloganları atan aileler ise mücadelelerinde kararlı.

Bir çığlıkla başlayıp çığ gibi büyüyen evlat nöbetinin, başta Hakkari, Van, Şırnak, İzmir, Berlin, Diyarbakır, Muş olmak üzere bir çok kentte yayıldığını ifade eden Biçer de, kararlılık mesajı verdi.

“15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KENDİ İRADESİ Mİ OLUR”

HDP'nin 6 yıl önce 15 yaşındaki oğlunu kandırarak dağa götürdüğünü belirten Süleyman Aydın da, Selahattin Demirtaş ile yaptığı görüşmeyi aktardı. Demirtaş’a, “Oğlumu dağdan indirin.”dediğini ifade eden Aydın, Demirtaş’tan “Kendi iradesiyle çıkmıştır” yanıtı aldığını söyledi.

Baba Süleyman Aydın, HDP Milletvekillerinin Kandil’den talimat aldığını belirtti.

Diyarbakır'dan gelen Celil Bektaş da çocuklarına kavuşuncaya kadar eylemi sürdüreceklerini vurguladı. Ormanlarımızı yakan PKK’ya seslendi.

diyarbakır hdp muş HDP Binası evlat nöbetleri HDP Muş İl Başkanlığı