Albayrak'tan enflasyon açıklaması

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konuştu. Albayrak; "Merkez Bankası'nın bağımsızlık tartışması sona ermiştir" dedi. Bakan Albayrak, "Kur fırsatçılığına geçit verilmeyecek, denetim artacak" vurgusu yaptı.

Albayrak'tan enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Sabah Gazetesi'ne konuştu.

"Merkez Bankası gerekli gördüğü adımı attı." diyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Şimdi sıra mali taraftaki en önemli husus enflasyonla mücadele, sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme, cari açığın düşürülmesi konularında 3 yıllık iş planımız olan Orta Vadeli Program'ın açıklanmasında. Programı, 20 Eylül'de açıklayacağız" ifadesini kullandı.

"Türkiye'nin ana gündem maddesi ekonomi, ekonomi yönetiminin ana gündem maddesi de enflasyon ve faiz ile mücadeledir." diyen Albayrak; "Tüm bakanlıklarla beraber çalışacağız," ifadesini kullandı.

Dövizdeki yükselişe değinen Bakan, "Kur bahanesi ile, fiyatlarda spekülatif artışlar ve fırsatçılık asla kabul edilemez." dedi.

Merkez Bankası'nın son kararının ardından "bağımsızlık" tartışmalarının kapandığını ve bundan sonra bu konudaki tartışmaların hiçbir gerçekliği ve karşılığı olmayacağını dile getiren Albayrak, ekimden itibaren enflasyonda da dengelenme ve aşağı yönlü trendin gözlemleneceğini dile getirdi.

Bakan Albayrak, "Aşırı yüksek kredi faizleri gerçekçi değil" derken, "bankaların da adım atması gerektiği" mesajı verdi.

ulusal.com.tr

Merkez Bankası