Hakkari'de saldırıya uğrayan uzman çavuş şehit oldu

En son Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden gelen acı haber ile son bir haftada Türkiye tam 10 şehit vermiş oldu. Sabah saat 11:30 sularında banka işlerini halletmek için çarşıya çıkan Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya, PKK'lı bir teröristin saldırısına uğradı. Hain saldırıda başından yaralanan genç uzman çavuş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Hakkari'de saldırıya uğrayan uzman çavuş şehit oldu

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya silahlı saldırıda şehit oldu.

Hain saldırı, Cumhuriyet Caddesi'nde saat 11.30 sularında yaşandı. Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya, sivil kıyafetiyle banka işlemleri için çarşıya çıktı.

Sarpkaya bankanın önünde bir PKK'lı tarafından başında vuruldu. 27 yaşındaki Sarpkaya önce Şemdinli ardından Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bolu nüfusuna kayıtlı genç uzman çavuş kurtarılamayarak, saat 13.30'da şehit oldu.

PKK'lı teröristin yakalanması için operasyon başlatıldı. Özel Harekat polislerinin katıldığı operasyon sırasında Beşevler bölgesinde silahlı çatışma çıktı. İlçe merkezi ve çevresinde sürekli askeri helikopterler uçuş yaptı.

Olayla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri bir açıklama yaptı. Açıklamada; "İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyor; şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz" denildi.

Ayrıca şehidin sosyal medayada paylaştığı anlamlı mesaj dikkat çekti. "Bugün Askeriyenin maaşını sorgulayıp, Çok maaş alıyorsunuz diyenlere... İzinler iptal, Uçak bileti yandı, Düğüne gidemiyoruz. Ölümden değildir korkumuz, Sevdiklerimizin hasretidir özlemlerimiz"

ulusalkanal.com.tr

Hakkari astsubay silahlı saldırı