Çiftçiler üretime devam etti

Sokağa çıkma yasağından muaf tutulan çiftçiler üretime devam etti. Pek çok tarım ürününde ekim dikim sezonu olması nedeniyle çiftçiler kolları sıvadı. Onbinlerce tarım işçisi tarla, bahçe ve seralarda ter döküyor. Hijyen ve sosyal mesafe önlemlerine dikkat ederek üretim seferberliğine katılıyor.

Çiftçiler üretime devam etti

Yurt genelindeki tarla, bahçe ve seralarda yoğun bir üretim faaliyeti var...

Konya'nın Ereğli ilçesindeki mevsimlik tarım işçileri, karpuz fidesi dikerek tarımsal üretime katkı sağlıyor.

Türkiye'nin farklı şehirlerinden Ereğli'ye gelerek çalışan tarım işçileri, koronavirüse karşı tedbirler alarak, bir taraftan geçimini sağlarken diğer taraftan da ülke ekonomisine katkı veriyor.

Bu görüntüler de Şanlıurfa'nın bereketli topraklarından. Suruç ilçesine bağlı Bilge Mahallesi kırsalında günün ilk ışıklarıyla tarlanın yolunu tutan üreticiler, arazileri sürüp hem sulama yaptı hem de sebze fidelerini toprakla buluşturdu.

Koronavirüs nedeniyle sosyal mesafe kuralına dikkat eden işçiler, maske ve eldivenle çalıştı.

Suruçlu çiftçiler Türkiye için üretime devam etmek zorunda olduklarını söyledi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde havaların ısınmasıyla vatandaşların bahar mesaisi başladı. İlçede doğanın canlanmasıyla vatandaşlar da sebze ve meyve üretecekleri bahçeleri ve bağları oluşturmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Birçok insanın üzüm ürettiği ilçede, ramazan ayının yaklaşmasıyla bağlardaki hareketlilik de arttı. İlçede yaz boyunca büyük emek harcanarak üretilen üzümler, sonbaharda piyasaya sürülüyor, ilçe ekonomisine katkı sağlıyor.

Bölgenin önemli tarım merkezlerinden Bitlis'in Ahlat ilçesinde ise çiftçiler yazlık arpa ve buğday ekimine başladı. Ahlatlı çiftçiler, tarlalarda ekim yaparak üretim seferberliği başlattı.

Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, tarlada çalışma konusunda izin sorununun çözüldüğünü söyledi.

Bitlis'li çiftçiler gibi, İzmirli çiftçiler de var gücüyle çalışıyor. Türk halkının patates ihtiyacının önemli kısmını karşılayan Ödemiş ilçesinde çiftçiler tarlalarında çalışmaya devam etti.

ulusal.com.tr

sokağa çıkma yasağı