Harebe evden huzurevine gitmek istiyor

ZONGULDAK'ta, eşinin kendisini terk etmesi ve çocuklarının da evlenmesinden sonra harabe halindeki evde tek başına kalan 67 yaşındaki Rahmi Bayrak, huzurevine gitmek istediğini söyledi.

Harebe evden huzurevine gitmek istiyor

Birlik Mahallesi Tünelüstü Sokak'ta yatak, televizyon ve soba dışında eşya bulunmayan 2 katlı evin bir odasında yalnız yaşayan Rahmi Bayrak, 6 yaşında yüksekten düşmesi sonucu kısmi felç geçirdiğini ve sol kolunu kullanamadığını anlattı. Eşinin 20 yıl önce kendisini terk ettiğini, 5 çocuğunun da daha sonraki yıllarda evlenerek kendi yuvalarını kurduğunu belirten Rahmi Bayrak, komşularının yardımıyla hayatını sürdürdüğünü söyledi. Camları kırık harabe evde yaşamak istemediğini ve huzurevine gitmek istediğini belirten Rahmi Bayrak, şöyle konuştu:

"Düştük bir kere bu hayata. Gidecek yer olmayınca böyle oldu. Bir tek engelli maaşım var. Onunla da çocuğumun birine kredi çektim. Ev alacağını söyledi. Maaşın yarısı oraya kesiliyor. Yine de pişman olmadım. Yine de 'evlat' diyorum. Komşular bakıyor. Burada kışı nasıl geçireceğim bilmiyorum. Huzurevine gitmek istiyorum. Çok üzülüyorum bu halde olmaktan."

Gürkay GÜNDOĞAN

DHA