Adıyaman'da korkutan depremler (Kandilli Rasathanesi - Son depremler)

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde saat 14.07'de 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Korkutan depremin ardından 4,2 , 4,1, 4,4 büyüklüğünde üç artçı sarsıntı daha kaydedildi. Bu arada Akdamar köyünün muhtarı "Köyümüzün yarısı yıkıldı, diğerleri de oturacak durumda değil" diye konuştu. Öte yandan Adıyaman Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Başkanı Osman Ertuğrul Altuğ, depremle ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi." dedi. Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat da bir açıklama yaptı. Güvenlik kameralarının kaydettiği deprem anı görüntüleri de ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da depremle ilgili açıklama yaptı. Kandilli Rasathanesi'nin son depremlere ait verilere göre, Samsat'ta 4,2 ve 3,2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Güncelleme-Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 4,0 büyüklüğünde deprem oldu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde, bugün saat 20.03'te merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 4,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi.

Depremin 9,14 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi.

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem oldu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde, bugün saat 14.07'de merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi.

Depremin 11,3 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi.

DEPREMLER DEVAM EDİYOR

Aynı bölgede saat 14.18'de ise 4,4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Depremin Adıyaman'ın yanı sıra Gaziantep, Kilis, Batman, Şanlıurfa'da da şiddetli hissedildiği bildirildi.

Kısa aralıklarla 13 artçı sarsıntının daha kaydedildiği bölgede, hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremlere ait verilere göre, Samsat'ta 4,2 ve 3,2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, yaptığı açıklamada "İki hafif yaralımız var Allaha şükür hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Akdamar ve Taşkuyu köylerinde hasarlı binalar var. Ayrıca ağır hasarlı bina da henüz bize rapor edilmedi" ifadelerini kullandı.

22 YARALI VAR

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, toplam yaralı sayısını 22 olarak açıkladı.

SAMSAT BELEDİYE BAŞKANI: BELEDİYE, HÜKÜMET KONAĞI YIKILDI

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, CNN Türk'te yaptığı açıklamada, "Belediye, hükümet konağı yıkıldı, ölü yok" dedi. Öte yandan Fırat, kaymakamın evinin de yıkıldığını söyledi.

DEPREM ANI

"KÖYÜMÜZÜN YARISI YIKILDI"

30 haneli Akdamar köyü muhtarı Necmettin Öztürk, CNN Türk'te yaptığı açıklamada, "Köyümüzün yarısı yıkıldı" diye konuştu.

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Bülent Fırat da bazı köylerde hasar oluştuğunu, köylülerin evlerini terk ettiğini söyledi.

Çevre il ve ilçelerden de hissedilen deprem nedeniyle halkın büyük panik yaşadığını aktaran Fırat, "Biraz önce Göktarla, Kızılöz ve Doğanca köylerinde yaşayan vatandaşlarla görüştüm. Bazı evler yıkılmış." dedi.

FOTOĞRAFLARIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

"TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Adıyaman Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Başkanı Osman Ertuğrul Altuğ, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremle ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi." dedi.

Altuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde saat 13.07'de 5,5 büyüklüğünde depremin ardından Vali Abdullah Erin başkanlığında kriz merkezi oluşturulduğunu bildirdi.

Ekiplerinin Samsat ilçesinde çalışma yaptığını ifade eden Altuğ, "Hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi." dedi.

Altuğ, ekiplerine çevre illerden de ekiplerin destek verdiğini aktardı.

ulusalkanal.com.tr

deprem Adıyaman adıyaman son dakika