Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk'tan sendika ve emekçilere uyarı

DİSK'e bağlı Birleşik Metal iş Sendikası'nın 19'uncu Merkez Genel Kurulu başladı. Genel Kurulun ilk gününe, kıdem tazminatı tartışmaları damgasını vurdu. "Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir" diyen metal işçileri, tüm sendikaları kıdem tazminatına sahip çıkmaya çağırdı. Öte yandan otomotiv sektöründe Mayıs ayında yaşanan metal fırtınanın öncüsü Renault işçileri salonda büyük coşku yarattı.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk'tan sendika ve emekçilere uyarı

Birleşik Metal iş Sendikası'nın 19'uncu Merkez Genel Kurulu bugün başladı.

Grev konulu bir tiyatro oyunuyla açılan genel kurula, Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk, Eski CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de aralarında yer aldığı çok sayıda sendika ve siyasi parti temsilcisi katıldı.

Mayıs ayındaki otomotiv grevleriyle gündeme gelen ve Türk-iş'e bağlı Türk Metal Sendikasından istifa ederek Birleşik Metal İş'e geçen Renault işçileri genel kurulda büyük coşku yarattı..

Genel kurulda yapılan konuşmalarda ise, kıdem tazminatı, özel istihdam büroları ve taşeron işçilik konuları ön plana çıktı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, kıdem tazminatı konusunda sendikaları uyarırken DİSK Genel Başkanı Kani Beko da "Sıcak günler bizi bekliyor. Sokaklara inmeye hazır olun" dedi..

Vatan Partisi Genel Sekereteri Serhan Bolluk da genel kurulda konuştu. Bolluk, yeni anayasa konusunda sendikaları ve emekçileri uyardı.

Bolluk'un ifadeleri şu şekilde:

"Türk milletini anayasadan sürmek tartışılıyor. Bizi bir arada tutan yegane değer, o arkamdaki bayrak, Atatürk devrimi. Onlar olmazsa hiçbir şey yok. Böyle bir anayasa olmayacak. Onu yaptırmayacağız. Sizlere uyarım. Bu tuzaklara gelmeyin."

Birleşik Metal iş sendikasının 19. Merkez Genel Kurulunda yarın 9 şubeden 263 delege yeni yönetimi belirlemek için oy kullanacak.

HABER: CEMRE DEĞERLİ KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi Genel Sekereteri Serhan Bolluk... paylaşan: ulusalkanal

uyarı sendika Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk