Ermeni kilisesine ziyaret

Ermeni kilisesine ziyaret

VATAN Partisi İstanbul 2. Bölge milletvekili adayları Özden Gönül ve Elif İlhamoğlu ile Şişli İlçe Başkanı Erdoğan Aslanoğlu, önceki gün Şişli Feriköy’deki Surp Vartanants Ermeni Kilisesi’ni ziyaret etti. Vatan Partisi heyeti burada Surp Vartanants Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Murat Öğer ile vakfın üyeleri tarafından karşılandı. Seçim çalışmaları ve programından bahseden parti heyeti, Türkiye’nin bölünme sürecinde olduğuna işaret ederek “Cumhuriyet’e sahip çıkmalıyız. Türkiye’nin din devleti yapılma girişimini reddediyoruz” dedi.

EMPATİ KURMALIYIZ

Vakıf üyelerine seçim bildirgelerini dağıtan milletvekili adayları Özden Gönül ve Elif İlhamoğlu Vatan Partisi’nin seçim vaatlerinden bahsetti. 5 milyon oy almayı hedeflediklerini belirten İlhamoğlu, “Cumhuriyet’in kurucu ilkeleri olan 6 Ok’a sahip çıkıyoruz. Meclise girdiğimizde 6 Ok’u savunacağız” dedi. Özden Gönül de Türkiye’nin bölünme sürecinde olduğunu ve emperyalist baskı altında kaldığının altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu toprakların insanları olarak dış güçlere karşı kol kola direnirsek bize hiç kimse bir şey yapamaz.”

Kilise Vakfı Başkanı Murat Öğer de Türkiye’nin tüm yurttaşlarıyla bir bütün olduğunu kaydetti. Öğer, “Birlikte yaşamak adına empati kurmaktan başka şansımız yok. Bu toplumun her organı, her bireyi varsa bu ülke var. Yoksa bir tarafı eksiktir” şeklinde konuştu.

Aydınlık