Güven vermek için gitmişlerdi! Elleri boş döndüler!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yatırımcılara güven vermek için gittiği Amerika'dan eli boş döndü. Davutoğlu'nun borsacılar ve bankacılarla yaptığı üst düzey toplantılar verimli geçmedi.

Güven vermek için gitmişlerdi! Elleri boş döndüler!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu da para bulmak ve yatırımcıları ikna etmek için çıktığı yurtdışı ziyaretinden eli boş döndü.

İlk atağı yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dı. Erdoğan, Suudia Arabistan'a gitti, Kral Selman bin Abdülaziz ile görüştü.

Görüşme 35 dakika sürmüştü. Ancak Erdoğan istediğini alamadı. Suudi Arabistan'dan Umre yaparak döndü. Dönüş yolunda da uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada "Ekonomide duraklama dönemindeyiz" dedi.

Erdoğan'dan sonra bu kez Başbakan Ahmet Davutoğlu çıktı yurtdışı ziyaretine. Durağı da Amerika yanındaki isim ise yardımcısı Ali Babacan'dı.

Davutoğlu ile Babacan New York'ta bankacılar ve yatırımcılarla bir araya geldi. Toplantılarda yatırımcılara güven mesajı vermeye çalıştı. Ancak Reuters'a bilgi veren bir borsacıya göre o toplantılar beklendiği gibi geçmedi.

ulusalkanal.com.tr

ali babacan Başbakan Ahmet Davutoğlu