GES yönetmeliği düzenlensin!

Yenilenebilir enerji sistemleri hem çevreyi hem de cebi koruyor. Denizli'de evinin çatısına güneş enerji santrali kuran Yusuf Altuntaş'ın amacı da buydu. Kurduğu sistemle çevreyi korudu ancak cebini koruyamadı. Ürettiği enerjinin fazlasını şebekeye ilettiği için üste birde para ödemek zorunda kaldı. Altuntaş, yönetmeliğin acilen düzenlenmesini ve üretimin teşvik edilmesini istiyor.

GES yönetmeliği düzenlensin!

Hem çevreyi hem de cebini düşündü. Evinin çatısına Güneş Enerji Santrali kurdu. Çevreyi korudu. Ancak evini ısıtan güneş, üretim fazlası enerjiden dolayı cebini ısıtmadı.

Yenilenebilir enerji sistemlerine ilgi giderek artıyor. Çünkü yapılacak yatırımla yıllar boyu bedava elektrik kullanmak mümkün oluyor. Denizli'de Yusuf Altuntaş, tam da bunu amaçladı. GES kurmak için kolları sıvadı. Binası için başvuru yaptı.

Yusuf Altuntaş, yönetmelikteki 'ürettiğinin tamamını tüketmeyi' içeren bir madde olduğunu ise sonradan fark etti.

Ayda ortalama 5200 kilovat enerji üretimi yapıyor. 1200 kilovatını tüketiyor. Tükettiği her kilovat için de satış şirketine ve dağıtım şirketine ücretlerini ödüyor. Altuntaş, tüketemediği yaklaşık 4000 kilovatlık enerji nedeniyle sorun yaşıyor.

Yetkililerle defalarca görüştüğünü anlatan Altuntaş, sonuç alamadı. Yönetmelikte acilen düzenleme istedi.

İhtiyacı olan enerjiyi 9 günde ürettiğini, geri kalan günlerde ise sistemini kapatmak zorunda kaldığını aktardı. Altuntaş, üretimin teşvik edilmesini talep etti.

ulusal.com.tr

denizli Yenilenebilir enerji güneş enerji santrali