Memleket Dernekleri Güç Birliğinden dev konser

Suriye'den İstanbul'a Gelen Alevi Yurttaşlara Antalya'da Düzenlenen Destek Konseri ilgi gördü.

Memleket Dernekleri Güç Birliğinden dev konser

Antalya Kültür ve Yardımlaşma Güç Birliği Platformu ÖSO ve El Kaide baskısından dolayı Türkiye'ye gelerek İstanbul'da parklarda kalmak zorunda bırakılan ve ardından İstanbul'daki Cemevlerine sığınan Alevi yurttaşlara destek konseri düzenledi. Bir çok sanatçının sahne aldığı konser etkinliğinde Suriye'de olası savaşa karşı 'Türkiye Suriye Vahed' denildi. Konserde yaşamını yitiren usta sanatçı Tuncel Kurtiz de anıldı. Konser etkinliğine Antalyalıların ilgisi yoğun oldu.

Konser etkinliğinin sunumunu yapan Ulusal Kanal Antalya Temsilcisi Devrim Aşkın Karasoy, Pir Sultan'ın direncini, Cumhuriyet devrimlerinin gücünü ülkenin yarınlarına taşımak için, Suriye halkının emperyalist projelerin girdabına çekilerek yaşadıkları zulme ve işgale dur demek için bir araya geldiklerini söyledi. Karasoy; "Bizler var oldukça padişahlık düşlerinize yeni Kerbelalara zemin yaratacak tertiplerinize geçit yok demek için bir aradayız. Gerine gerine ağızları köpüre köpüre BOP'un Eşbaşkanı olduğunu ilan eden ve Orta doğu halkının kanıyla abdest alan din bezirganlarına, kardeş Suriye halkının nidasıyla sesleniyoruz; Vahed Vahed Türkiye Suriye Vahed diyoruz" şeklinde konuştu.

Ardından sanatçılar tek tek sahne aldılar. Her dilden türkülerin söylendiği destek konserinde sırasıyla, İstanbul Divriği Kültür Derneği'nin Yedirenk Müzik Grubu, Kazım Engin, Metin Kemal Kahraman ve Haluk Özkan Antalyalılara unutulmaz dakikalar yaşattı. Savaş karşıtlığının, birliğin ve kardeşliğin haykırıldığı konserin tüm geliri Suriyeli alevi yurttaşlara katkı olacak.

Haber: Devrim Dönmez,İbrahim Koçak - Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr