Erdoğan'dan ABD'ye tepki

Erdoğan'dan ABD'ye tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi dünyadan bize akıl verenler var. 'Bu kadar ismi nasıl, nereden biliyorsunuz? Nasıl olur da bunları hemen anında toparladınız...' Bana da söylüyorlar. Biz devletiz. Burası Çatladıkapı Muhtarlığı değil ki devletiz. Nerede, kim ne yapıyor, bunların hepsini bir devlet bilmiyorsa, onun istihbaratı bunu bilmiyorsa, kusura bakmasınlar" dedi. Erdoğan, "Bizden teröristleri istedikleri zaman kendilerine veriyoruz ama onlar bakın böyle bir teröristi bize vermiyor. Gün olan harman ola. Aynı şey burada da olabilir. Bir şeyler istediğiniz zaman bu defa da biz, (hakimlere hitaben) sizlere havale edeceğiz. Siz karar vermedikçe biz de vermeyeceğiz. Bundan sonra böyle" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye PYD tepkisi geldi. Erdoğan, Hillary Clinton'un sözlerine de tepki gösterdi.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Rabbimin yardımı ve milletimizin iradesiyle 15 Temmuz'dan başarılı çıktık. Şu ana kadar örgütle ilgisi olan Hakim-savcılar meslekten çıkarılmıştır. Haklarındaki iddiaların mesnetsiz olduğu ortaya çıkanlarda mesleğine geri döndürülmüştür.

FETÖ başta olmak üzere milletimizin yardım istediği her konuda vicdanınıza göre hareket etmenizdir. Sİzin şahsi inancınız ne olursa olsun kararlarınızı Anayasa'ya vicdani kanatiniz olarak vermeniz gerekiyor.

Kardeşlerim, 40 yıllık siyasi yaşamım içerisinde son 14 yılda vicdanın yerine FETÖ üyelerinin yaptığı gibi şarlatanlığı koyarsanız oradan adalet çıkmaz. Biz irademizi Hak'a teslim etmek zorundayız. Başka birilerine değil, böyle birşey olmaz.

Kusura bakmayın, mağdur falan yok. Bazı yanlışlar olabilir. Fakat unutmayın, benim şehitlerimin gazilerimin hesabını kim verecek?

“Bizde daha bağımsız yargı var”

Benim şurada özel harekatta aslan gibi 56 tane yavrumun şehadetinin hesabını kim verir? Sadece şu külliyenin etrafında 20 şehidimin hesabını kim verecek? Kazan'da, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan 39 kişinin hesabını kim verecek? Hala bakıyorum birileri bir şeyler söylüyor. Az önce değerli bakanım da ifade etti. Şu makama gelenler şüphesiz hem tarafsız hem bağımsız olacak. "Bu kadar ismi nereden biliyorsunuz, nasıl oldu da hemen içeri aldınız" diyorlar. Biz devletiz diyorlar. Burası Çatladıkapı muhtarlığı değil ki? Nerede, kim, ne yapıyor diye devletin istihbaratı bilmiyorsa kusura bakmasın. Sen kalkacaksın ABD'de senin savcıların FETÖ örgütü sayesinde burada yedirilecek, içirilecek sonra ülkene dönecek sonra bir Türk vatandaşı ülkene girerken alacaksın, 6 aydır orada tutacaksın yargılamayacaksın. "Darbeye kalkışan o kişiyi niye hesaba çekmiyorsunuz" diye sorduğumuzda böyle böyle burada tarafsız yargı var. Kusura bakma, bizde senden daha tarafsız bir yargı var. Kendimizi bilmezsek gücümüze inanmazsak kimse bu ülkeyi takdir etmez.

Amerika gereğini yapmıyor bu siyasi olarak ciddi bir sıkıntıdır

"(FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi talebi) FETÖ, ülkemizdeki ve tüm dünyadaki imkanlarıyla, işte bu süreci Türkiye aleyhine şekillendirme amacıyla kullanılan bir araç haline gelmiştir. Ne yaptılar? Bölücü terör örgütünün başını teslim ettiler, onun yerine bir başka terör örgütünün başını aldılar. Oyun çok sinsi. Bunlara çok dikkat etmemiz lazım. Eğer bu vermeme süreci uzarsa, devam ederse, seslendireceğimiz çok hassas şeyler de olacaktır."

"SEN TÜRKİYE'NİN NEREDE OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ"

"S&P çıkıyor 'Türkiye yatırım yapılamaz bir ülke'… Siyasi bir açıklama, ideolojik bir açıklama. Türkiye'yi gelip gören, gezenler Türkiye'de neyin yapılacağını çok iyi biliyor. Ey S&P, sen Türkiye'nin nerede olduğunu biliyor musun? Önce onu bir araştır."

"ABD TERÖR ÖRGÜTÜNE SİLAH VERİYOR"

Düşüne biliyor musunuz? ABD, Suriye'nin kuzeyinde PYD/YPG'ye silah veriyor

abd erdoğan