Maltepe'deki oy sayımında son durum ne? Kaç sandık kaldı? İşte ayrıntılar

İstanbul Maltepe'de devam eden oy sayımında son durumu, Ulusal Kanal Muhabiri Dilek Doğan aktardı. Dilek Doğan, "176 sandık, kaldığı yerden devam ediliyor. İtiraz edildi ancak YSK, hala kararı oylamış ve onaylamış değil. Bu yüzden de kalan 176 sandığın, dün 913 sandık sayılmıştı, 176 sandık kalmıştı. Onların sayımına halen devam ediliyor. Maltepe'de 1089 sandık vardı. Şu anda da onların sayımı bitmek üzere diyebiliriz. Yalnız iki kurul üyesi var. CHP'nin yeni terminal kurulma talebi kabul edilirse 50'şer terminalden 100 ayrı terminal oluşturulacak ve bu sayede de daha hızlı sayılabilecek. Seçimin tekrarı istenebilir. YSK, seçimin tekrarını isterse 2 Haziran'da İstanbul tekrar seçime gidecek. Aksi durumda da yani YSK eğer tabloyu kabul ederse de İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilecek" dedi

İstanbulMaltepe'de oy sayımı devam ediyor.

Ulusal Kanal Muhabiri Dilek Doğan, Erkan Kol'un sunduğu Gün Ortası programında Maltepe'deki son durumu aktardı.

Dilek Doğan, şunları söyledi:

"Üzerinden tam 15 gün geçti ancak İstanbul Maltepe'deki oyların sayımı hala devam ediyor. Türkan Saylan Merkezi'nde de şu an oylar sayılıyor. Hemen şundan bahsedelim. Maltepe 1. ve 2. Seçim Kurullarınca bugüne kadar yapılan tüm oyların sayımına iptal kararı çıkmıştı ve oy çokluğuyla sayımların iptaline karar verilmişti. Yeniden sayımın terminal içinde tekrar yapılması kararı alınmıştı. Oyların 6'da 5'inin tekrar sayılması kararı verilmişti. Şu anda vatandaşlar, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bekliyorlar. 'Hak, hukuk, adalet' gibi sloganlar atarak Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının verilmesini talep ediyor.

Karar; AKP, MHP ve Saadet Partisi üyeleri ve iki de memurun ortak oylarıyla birlikte bu karar iptali çıkmıştı ve CHP'nin itiraz dilekçesi gelmişti hemen üzerine. Maltepe İlçe Seçim Kurulu aracılığıyla YSK'ya bir dilekçe verdi, CHP.

176 sandık, kaldığı yerden devam ediliyor. İtiraz edildi ancak YSK, hala kararı oylamış ve onaylamış değil. Bu yüzden de kalan 176 sandığın, dün 913 sandık sayılmıştı, 176 sandık kalmıştı. Onların sayımına halen devam ediliyor.

Maltepe'de 1089 sandık vardı. Şu anda da onların sayımı bitmek üzere diyebiliriz. Yalnız iki kurul üyesi var. CHP'nin yeni terminal kurulma talebi kabul edilirse 50'şer terminalden 100 ayrı terminal oluşturulacak ve bu sayede de daha hızlı sayılabilecek.

Seçimin tekrarı istenebilir. YSK, seçimin tekrarını isterse 2 Haziran'da İstanbul tekrar seçime gidecek. Aksi durumda da yani YSK eğer tabloyu kabul ederse de İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilecek."

ulusal.com.tr

istanbul ekrem imamoğlu maltepe seçim sonuçları