Yermük mülteci kampında uzlaşma sağlandı

Suriye’de Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermük mülteci kampında uzlaşma sağlandı. Öngörülen plana göre silahlı gruplar kamptan çekilecek. 18 bin Filistinli mültecinin yaşadığı kampa insani yardım gelebilecek.

Yermük mülteci kampında uzlaşma sağlandı

Terör örgütlerinin çatışma sahası haline gelen Yermuk Mülteci Kampı’ndaki trajedinin çözümü için umut ışığı doğdu. Suriye’nin başkenti Şam yakınlarındaki kampta Birleşmiş Milletler aracılığıyla uzlaşı sağlandı.

Hükümetle gruplar arasında varılan anlaşmaya göre örgütler belirli bir takvimde kamptan çekilecek. Bu sayede 18 bin insanın yaşadığı mülteci kampına yeniden insani yardım ulaşabilecek. Mülteciler ortasında kaldıkları terör çemberinden kurtulabilecek.

Yermük Kampı IŞİD ve Nusra Cephesi ile hükümet yanlısı ve karşıtı Filistinli militanlar arasında bölünmüş durumda. Nisan ayında IŞİD militanları kampa girerek büyük bir kısmını ele geçirmişti.

Anlaşmanın tam olarak hangi örgütleri kapsadığı bilinmiyor. Anlaşma kapsamında örgütlerin çatışma olmadan istedikleri yere gitmesine izin verileceği belirtiliyor.

Benzeri bir anlaşma aralık ayı başında Humus kentinde sağlanmıştı. Kan dökülmeden sivil yerleşim yerlerinin silahlı gruplardan ve terör örgütlerinden arındırılması çabaları Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanlığı bünyesinde yürütülüyor.

www.ulusalkanal.com.tr