Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a yanıt: O defteri kapattık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu anayasa uzlaşma komisyonunun dağılmasıyla sonuçlanan süreci değerlendirdi. AKP ile aralarında yöntem farklılığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, CHP'nin "yeni anayasa" ve "darbe hukukunun temizlenmesi" komisyonlarının ayrı olarak çalışmasından yana olduğunu kaydetti. CHP lideri "Ana muhalefetin içinde olmadığı bir uzlaşma, yeni bir anayasa olmaz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a yanıt: O defteri kapattık

Yeni anayasa, terörle mücadele ve parti içi muhalefet...CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündemdeki bu konular hakkında değerlendirmeler yaptı.

Milliyet Gazetesi Ankara temsilcisi Serpil Çevikcan'a konuşan Kılıçdaroğlu, uzlaşma komisyonu masasının dağılmasıyla sonlanan yeni anayasa çalışmalarının yeniden başlamasının şartını açıkladı. CHP lideri, "Yeni anayasa" ve "darbe hukukunun temizlenmesi" şeklinde ayrı komisyonların çalışması gerektiğini belirtti.

"CHP'NİN YENİ ANAYASA İÇİN ŞARTI"

Kılıçdaroğlu, "Eşzamanlı ve eşgüdüm içerisinde çalışılması lazım. Kendi içinde eşzamanlı iki ayrı çalışma yürüyebilir. Biz bunu da ifade ettik ama onlar bunu kabul etmediler. Ama bu komisyon Türkiye’yi darbe hukukundan arındırma komisyonu olmalıdır. Neden? Çünkü anayasayla ilgili şeyler görüşülür, diğerleri hiç görüşülmez. Bir oyalama taktiğidir bu" dedi.

Yeni anayasanın CHP'nin destek vermediği sürece ortaya çıkamayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, AKP'nin esas amacının başkanlık sistemini getirmek olduğunu kaydetti.

Terörle mücadele konusuna değinen CHP lideri, bu konuda hükümete destek vermeye hazır olduklarını vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Eğer gerçekten terörü önleyebiliyorlarsa ve bize de düşen görevler varsa, biz rahatlıkla her türlü desteği veririz. Ancak alınan güvenlik önlemlerde insan hakları ve hukukun üstünlüğü kriterleri gözetilirse bu şartla desteklediğimizi de söylemeliyim" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu Başbakan'ın terör gündemiyle görüşmek istemesi halinde bir araya gelebileceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın kendisine dönük eleştirilerinin sorulması üzerine "o defteri kapattık" yanıtını verdi.

Obama-Erdoğan görüşmesi sonrasında tarafların yaptığı açıklamadaki farlılığı yorumlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın farkılılığa açıklık getirmediğini belirtti. CHP lideri, "Ben doğruyu söylüyorum, siz neden doğruları kendi ülkenizde açıklamıyorsunuz” diye açık bir suçlama getiririm" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr