Şükri: Türkiye gerginliği gidermeye niyetli, bizde buna hazırız

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'den Türkiye ile ilişkiler konusunda sıcak mesajlar geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Gerginliği giderme niyetinde olduklarını" söylediğini belirten Şükri, Mısır'ın buna hazır olduğunu belirtti.

Şükri: Türkiye gerginliği gidermeye niyetli, bizde buna hazırız

"Türkiye gerginliği gidermeye niyetli bizde buna hazırız".

Mısır’da yayın yapan El Yevm Es-Sabi Gazetesi’ne konuşan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Venezuela ve New York’ta iki defa bir araya geldiklerini söyledi. Şükri, görüşmeleri olumlu olduğunu belirtti.

Şükri, Çavuşoğlu'nun bir mesajı olup olmadığının sorulması üzere Çavuşoğlu ile yaptıkları görüşmenin "geçmiş gerginlikleri giderme niyeti" üzerine yapıldığını söyledi.

Mısırlı Bakan, "Türk Dışişleri Bakanı Sayın Çavuşoğlu, Türkiye’nin Mısır ile gerginliği giderme niyetini dile getirdi. Ben de Mısır’ın buna hazır olduğunu ifade ettim" dedi.

Başka ülkelere düşmanca tavır takınmadıklarını söyleyen Şükri, Mısır'ın "diğer halkların haklarını da çiğnemeyen bir dış politika anlayışı"na sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye - Mısır arasındaki ilişkiler 2013 yılında bozulmuştu. İki ülke son dönemlerde ilişkilerin normalleşmesi için karşılıklı olumlu açıklamalar yapıyor. Venezuela'da Çavuşoğlu ile Şükri arasında yapılan bir görüşmeye ait fotoğraf sosyal medyada paylaşılmıştı.

ulusalkanal.com.tr