'Teröristler Halep'te büyük çaplı saldırı hazırlığında'

Rus İnterfax Haber Ajansı için Halep'teki son durumu değerlendiren Rusya Savunma Bakanı resmi temsilcisi Korgeneral Igor Konaşenkov, terörist grupların kentte büyük çaplı bir saldırıya hazırlandıklarını belirtti

'Teröristler Halep'te büyük çaplı saldırı hazırlığında'

Korgeneral Konaşenkov'un, Rus Ordusu'nun cephedeki gözlemleri ve istihbarat kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, Halep'te olağanüstü hareketlilik içinde oldukları gözlemlenen terörist gruplar, envanterlerinde bulunan zırhlı araç ve otomobilleri, şehrin doğu ve batı yakalarında belirlenmiş noktalara çekiyorlar.

Terörist unsurlardaki bu hareketliliğin büyük ölçekli bir saldırının habercisi olduğunun altını çizen Konaşenkov, teröristlerin ateşkesi fırsata çevirdiğini vurguladı. Rus general, Suriye hükümet güçlerinin teröristlerin saldırılarına yanıt vermediğini de sözlerine ekledi.

TERÖRİSTLER 26 KİŞİYİ İDAM ETTİ

Konaşenkov, Interfax ajansının gereçekleştirdiği röportajda, şehrin doğu kısmından göç eden vatandaşlardan alınan önemli bir bilgiyi de paylaştı.

Teröristlerin içlerinde bulundukları panik haliyle iç infazlara yöneldiklerini belirten Rus general, “Bu sabah saat 10 sıralarında, 1’inci ve 6’ncı sivil koridordan geçen Şeyh Hader bölgesinin yaşayanları, teröristlerin aralarında 15 yaş civarı 9 çocuğun da olduğu 26 Suriyeli’yi idam ettiğini anlattı. Bu insanlar, şehrin farklı bölgesinden gelen teröristleri kendi semtlerinde savaş olmasın diye bölgeyi terk etmesini istemişti.”

TERÖRİSTLER ‘ATEŞKES’İ İHLAL EDİYOR

Cenevre'de 9 Eylül'de, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry arasında uzun saatler süren görüşme sonrasında, Suriye konusunda Rusya ile Amerika arasında anlaşmaya varıldığı bildirilmişti.

İki devlet arasında yapılan anlaşmaların sonucunda, (12 Eylül) anlaşmalar yürürlüğe girdi ve aynı gün ateşkes başladı.

Rusya Federasyonu Genel Kurmay Başkanlığı, son günlerde teröristler tarafından yapılan ateşkes ihlallerinin son derece arttığını duyurdu.

Buket Güneş/Aydınlık