Davutoğlu: Terör örgütü PKK silahsızlanmalı sınırı tehdit etmemeli

Başbakan Davutoğlu çözüm sürecine geri dönülmesiyle ilgili konuştu. Terör örgütü PKK'nın mutlak anlamda silahsızlanması gerektiğini belirten Davutoğlu “Irak ve Suriye’deki uzantıları da Türkiye’ye tehdit olmaktan kalkmalı" dedi.

Davutoğlu: Terör örgütü PKK silahsızlanmalı sınırı tehdit etmemeli

Başbakan Davutoğlu, Finlandiya ziyaretinin sonunda, kendisini izleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündem çözüm sürecinin tekrar başlayabileceği yönündeki iddialar oldu.

Davutoğlu çözüm süreci konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında bir görüş ayrılığı olmadığını savundu.

Ahmet Davutoğlu, “Cumhurbaşkanımız gömülmesi diyor ben mağmaya kadar gömülmesi diyorum. Bunlar yapıldıktan sonra silahlı terör faaliyeti bittikten sonra ancak ondan sonra bunlar tartışılabilir anlamında söylediğim bir sözü sanki bir görüş ayrılığı varmış gibi yansıtmaya kalkanlar oldu.”

Davutoğlu terör örgütünün silah bırakması halinde ön koşulların neler olacağı sorusuna da yanıt verdi.

Ahmet Davutoğlu, “Türkiye’ye tehdit olma niteliği kalkarsa ve Irak’taki, Suriye’deki varlıklarının da Türkiye’ye dönük tehdit olma niteliğinin de kalkması lazım... Zaten PYD’ye bu anlamda gerekenler 2013’de söylenmişti... Önce Türkiye içinde mutlak anlamda silahsızlanma, Türkiye’nin, Kuzey Irak bölgesel Kürt yönetiminin güvenliğini, sınırları tehdit etmeyen bir çizgi... Bunu bir görmemiz lazım.”

ulusalkanal.com.tr