Arınç’a suikast iddiasıyla suçlanan askerler hakkında yeni soruşturma

Arınç’a suikast iddiasıyla suçlanan ve haklarında takipsizlik kararı verilen 7 asker hakkında Genelkurmay Askeri Savcılığı soruşturma başlattı. Soruşturmanın gerekçesi "Arınç ile aynı semtte oturan Albay B.K’nın kanunsuz emirle takip edildiği iddiası.

Arınç’a suikast iddiasıyla suçlanan askerler hakkında yeni soruşturma

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla suçlanan askerler hakkında yeni bir soruşturma başlattı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bu itirafta bulunduğu soruşturma takipsizlikle sonuçlanmıştı.

Suikast iddiası ortaya atıldığında, Genelkurmay bölgedeki askerlerin şüphelenilen bir Albay'ı takip etmekle görevli olduğunu açıklamıştı. O Albayın takip edilmesi, şimdiki soruşturmaya gerekçe oldu.

Haber Türk’ün haberine göre, Genelkurmay Askeri Savcısı Ali Müjdat Eski’nin takip faaliyetini yaptığı belirtilen 7 asker ve astsubay hakkında soruşturma açtığı belirtildi. Soruşturma, Albayın kanunsuz emirle takip edildiği iddiası üzerine başlatıldı.

Askeri Savcı’nın ifadelerini aldığı askerlere, "Takip emrini kimden aldınız", "Emir yazılı mı sözlü mü verildi” gibi sorular yönelttiği ileri sürüldü.

ulusalkanal.com.tr

genelkurmay bülent arınç suikast