Libya Başbakanı Serrac, Sisi'nin açıklamalarının ardından harekete geçti

Mısır'ın Libya'ya müdahale açıklamalarının ardından Trablus'tan peş peşe tepkiler geldi. Libya Başbakanı Serrac da Sirte-Cufra Ortak Operasyon komutanıyla görüştü. Bir yandan Libya’da taraflar da netleşiyor. İran, Türkiye'nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümetinin yanında olduğunu duyurdu.

Libya Başbakanı Serrac, Sisi'nin açıklamalarının ardından harekete geçti

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, orduya bağlı Sirte-Cufra Ortak Operasyon Dairesi komutanı Tuğgeneral İbrahim Ahmed Beytülmal ile bir araya geldi.

Açıklama Libya hükümetinin sosyal medya hesabından yazılı olarak yapıldı. Buna göre, Serrac ile Komutan Beytülmal, Sirte ve Cufra'da yürütülen askeri operasyonlar ile sivillerin korunması için alınan tedbirleri konuştu.

Görüşmede, Beytülmal, Serrac'a, operasyonların seyri ve diğer askeri bölgelerle kurulan koordinasyon mekanizmaları hakkında bilgi verdi.

Söz konusu görüşmenin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Libya'ya müdahale açıklamasının ardından gerçekleşmesi dikkati çekti. Trablus yönetiminden Sisi'ye tepkiler ise peş peşe geldi.

Libya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed el-Kablavi, Sisi'nin beyanlarının, Birleşmiş Milletler Antlaşması'na ve BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarına aykırı olduğunu belirtti.

Libya hükümeti de Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin açıklamalarını "Libya'nın iç işlerine karışma ve savaş ilanı" olarak nitelendirilmişti.

Libya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Tahir es-Sunni de Mısır'ın asıl kırmızı çizgileri Sina Yarımadası'nda çizmesi gerektiğini söyledi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta ise Sisi'ye karşı Libya ve Türk bayraklı gösteri düzenlendi. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi protesto eden göstericiler Libya ve Türk bayrakları taşıdı, Türkiye'ye destekleri için teşekkür etti.

ulusal.com.tr

Libya Başbakanı Serrac