Vatan'a ilk oylar Berlin'den

Vatan'a ilk oylar Berlin'den

Almanya'nın başkenti Berlin'de sabah saat 10.00'dan itibaren vatandaşlar, T.C. Berlin Başkonsolosluğu'nda oy kullanmaya başladılar.

Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım ve Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği Danışma Kurulu Üyesi Dr. Ali Nadir Savaşer de oylarını kullananlar arasındaydılar.

DR. SAVAŞER: "OYUMU ATATÜRK'E VERDİM"

Aydınlık'a açıklamada bulunan Dr. Savaşer, "Oyumu Atatürk'e verdim. Vatan'da birleşen tarihi ittifaka verdim. Milliyetçilerin, halkçıların, güleryüzlü, bağımsızlıkçı sosyalistlerin tek bir programda, Çağdaş Türkiye amacıyla Atatürk'te birleşmeleri belirleyici olmuştur. Program, teori önemlidir ama pratikte uygulanıyorsa. CHP'nin her geçen gün Atatürk ilkelerinden uzaklaşmasına hüzünle, şaşkınlıkla tanık oluyoruz. Bizler asla 'TC 705' rumuzlu yöneticilerin görev yaptıkları bir partiye oy vermeyiz. Vatan'da, Atatürk'te birleşenler Türkiye'mizin umududur. Seçimler Türkiye'miz için hayırlı olsun. Mutlaka başaracağız" dedi.

YILDIRIM: "ORTADOĞU'YA BARIŞ GETİRECEĞİZ"

Berlin'de oyunu kullanan Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi, Kayseri Milletvekili adayı Beyhan Yıldırım da basın mensuplarının soruları üzerine şu açıklamalarda bulundu: "Berlin doğumlu bir Vatan Partili olarak oyumuzu kullandık. Bugün 8 Mayıs 2015, aynı zamanda İkinci Dünya Savaşı'nın bitiminin 70. yılı. Aradan 70 yıl geçti. Ancak 1945-2015 yılları arasında 70 milyon insan savaşlarda öldürüldü, katledildi. Başta ABD olmak üzere Batı, neoliberalizmin ve savaş politikalarının ekonomik tahribatına odaklanmışken, çıkış yolu olarak Ortadoğu, bölgemiz kan gölüne çevrilmek isteniyor. Haritalar yeniden masabaşlarında, savaş cephelerinde çizilmek isteniyor. Komşularımızda, Irak'ta, Suriye'de BOP kapsamında milyonlarca insan öldürüldü, yurdundan oldu. Ülkemizde ise terör tırmanışa geçmenin de ötesinde, Hükümet ile açıktan ve resmen pazarlık yapmaya başladı. Bunu asla kabul etmiyoruz. Buradan ilan ediyoruz: Vatan Partisi olarak, terör örgütüne silah bıraktıracağız. Hedefimiz, 5 milyon oyla seçim barajını geçmek, bir avuç işbirlikçiyi işgal ettikleri koltuklardan uzaklaştırmak, AKP Hükümeti'ni yıkmak, Vatan Partisi'nin merkezinde yer alacağı Milli Hükümet'in önünü açmaktır."

YILDIRIM: "HÜKÜMET OLMADAN SORUNLARI ÇÖZMEYE BAŞLADIK"

"Türkiye'mizin Parti'mize en çok ihtiyacı olduğu döneme girdik. Kadrolarımız, Programımız çok güçlü. Kuvayı Milliye'yi resmen kurduk. Kutlu olsun. "Atatürk Gibi Olmak"tan başka çaremiz yoktur. Ancak bu bilinçle yeni zaferler kazanabiliriz. Daha Hükümet olmadan, Parti olarak Ermeni meselesini kökten çözdük. Oylarımızı bu bilinçle, bu olguları dikkate alarak kullanalım. Komşularla Barış, Güvenlik, Kardeşlik, Ticaret olmadan asla huzura ve refaha kavuşamayız. Vatan Partisi olarak, bu nedenle de '7 Ülke, 7 Deniz' diyoruz."

SEÇMENLER: "OYUMUZU UMUDA VERDİK"

Oyunu kullandıktan sonra gazetemize açıklamalarda bulunan Hataylı bir aile de özellikle Türkiye-Suriye sınır bölgesinde yaşanan güvenlik ve terör sorununa işaret ettiler. "Oyumuzu umuda verdik, oyumu kullanmadan önce çok düşündüm" diyen Belgin G. şu ifadeleri kullandı: "Bizim için bu seçimde önemli olan Suriye'ye, bögemize, Türkiye'mize huzurun, güvenliğin gelmesidir. Hatay'daki gelişmelerden çok kaygılıyız. Olaylar maalesef Hatay'a doğru ilerliyor. Yanlış politikalar sonucu, bölge insanı büyük bir mağduriyet yaşıyor. Savaşın bir an önce bitmesi gerekiyor. Katliamlar sona ermelidir. Oyumu, Suriye sorununu en iyi kavrayan, en tutarlı politikalar izleyen, en çok öne atılan, çözümler sunan siyasi partiye verdim. Oyumu umuda verdim. Tutarsız politikacılara, siyasi partilere oy vermem." Sebahat ve Halime G. de gazetemize yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandılar: "Türkiye'mizin birlik ve beraberliği her şeyden önemlidir. Siyasiler mezhep politikaları yapmasınlar. Dini siyasete alet etmesinler. Bunun panzehiri de laikliktir, Atatürk ilkeleridir."

Erdem Güneş

ulusalkanal.com.tr

vatan partisi almanya berlin beyhan yıldırım