"Bu ayıp AKP'nindir"

Adana'da ele geçirilen havan mermisi yüklü TIR'ın şoförü mahkemede, sevkiyatın Jandarma kontrolünde yapıldığını açıkladı. Ulusal Kanal TIR şoförünün bahsettiği o karakolu görüntüledi. CHP Milletvekili Refik Eryılmaz ile birlikte muhabirimiz bölgede inceleme yapmak istedi ancak herkese açık olan bölge milletvekili ile Ulusal Kanal'a kapatıldı.

TIR şoförünün mahkeme ifadesi gündeme bomba gibi düştü. Adana'da ele geçirilen havan mermisi yüklü TIR'ın şoförü daha önce de Reyhanlı'ya iki kez malzeme götürdüğünü söyledi. Hem de sevkiyat jandarma kontrolünde yapıldığını iddia etti.

TIR şoförü jandarma karakolunun ismini vermedi. Ancak Ulusal Kanal o karakolu tespit etti. Şoförün bahsettiği yer Reyhanlı'daki Bükülmez Jandarma Karakolu. Karakolun önü tel örgüler ile çevrili. Buranın 500 metre sağında Suriye'nin atma kasabası var. Burası Özgür Suriye Ordusu ve El Kaide teröristlerinin hakim olduğu bir bölge...

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ile Suriyeli teröristlere silah sevkiyatının yapıldığı bölgede Ulusal Kanal muhabirinin sorularını yanıtladı.

CHP'li Eryılmaz, jandarma kontrolünde yapılan silah sevkiyatının olduğu Bükülmez Karakolu'nda inceleme yapmak istedi ancak ne kaymakam ne de asker izin verdi.

ulusalkanal.com.tr