Konya'da yakalanan teröristin planları ortaya cıktı

Kırsaldan Konya'ya saldırı amacıyla gelen PKK'lı terörist İ.H.K. polisin takibi sonucu sabaha karşı yakalandı

Konya'da yakalanan teröristin planları ortaya cıktı

Teröristin kaldığı ev ve üzerinde, kentin belli noktaları ile belli zaman dilimlerinde insan yoğunluğunu gösteren notlar ele geçirildi. Zanlının saldırıyı yapacağı yerle ilgili karar verdikten sonra kırsaldan bombları getirteceği belirtildi. PKK'lı terörist çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Kandil'de eğitim alan bir teröristin saldırı için Konya'ya geleceği istihbaratını alan Konya Emniyeti ekipleri harekete geçti. Karayolu ile Konya'ya gelen 23 yaşındaki İ.H.K. Konya Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından teknik ve fiziki takibe alındı.

Şüphelinin Konya'ya bombalı saldırı için geldiğini tespit eden Konya Emniyeti, İ.H.K.'yı 3 gün boyunca adım adım takip etti.

KALABALIK YER VE SAATLERİ BELİRLEMEK İÇİN KEŞİF YAPTI

İ.H.K.'nın kentin en kalabalık yerlerini ve hangi saatler arasında yoğunluk olduğunu öğrenmek için 3 gün boyunca keşif yaptığı belirtildi.

Operasyonun düğmesine basan polis, önceki gün (çarşamba) sabaha karşı İ.H.K.'yı kaldığı evde gözaltına aldı. İ.H.K.'nın kaldığı ev ve üzerinde yapılan aramada kentin belli noktaları ile belli zaman dilimlerinde insan yoğunluğunu gösteren notlar ele geçirildi.

İfadesi alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen İ.H.K.'nin, saldırı yapacağı yere karar verdikten sonra kırsaldan bombaları getirteceği belirtildi. İ.H.K. ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi./habertürk