ABD'li uzay bilimciler önemli bir keşfe imza attı

ABD'li uzay bilimciler önemli bir keşfe imza attı. Güneş Sistemi dışında, dünyaya 7,2 ışık yılı uzaklıktaki bir gezegende, su buharından oluşan bulutların olduğu kanıtlandı. Jüpiter'in beş katı büyüklükteki gezegen, uzayda hayat varmı tartışmalarını da yeniden canlandırdı.

ABD'li uzay bilimciler önemli bir keşfe imza attı

Uzayda hayat var mı yok mu? Yıllardır bu sorunun yanıtını arayan uzay bilimciler önemli bir keşfe imza attı.

Yıllar önce tespit edilen ve wise 0855 adı verilen gezegen üzerinde incelemelerini sürdüren bilim insanları 2 yıl süren araştımanın sonucunda ciddi keşfe daha imza attı

California Santa Cruz Üniversitesi uzmanlarının liderliğindeki ekip, Dünya'ya 7.2 ışık yılı uzaklıktaki gezegeni mercek altına aldı.

Güneş Sistemi dışında bulunan gezegen Jüpiter'in beş kat büyüklüğünde bir kahverengi cüce yani yıldız olamamış bir kütle.

Eksi 23 derecelik yüzey sıcaklığıyla, uzayda kendi boyuttaki cisimler arasında en soğuk kategoride bulunan gezegende su buharından oluşan bulutların varlığına dair kuvvetli delil bulundu.

Görsel açıdan jüpiter'e benzen gezegendeki keşifle, dünya dışındaki bir gök cisminde ilk kez su buharına rastlanmış oldu.

California Santa Cruz Üniversitesinin internet sitesinden yapılan açıklamada "Sprektrum ölçümlerinde gezegenin su buharı ve bulutlarla kaplı olduğunun anlaşıldığı." belirtildi.

Bu önemli keşif, uzayda hayat var mı tartışmalarını da yeniden alevlendirdi.

ulusalkanal.com.tr