Vatan Partisi Ekim Devrimi'ni Moskova'da andı

Vatan Partisi, 7 Kasım gününde 100'üncü yılını dolduran Ekim Devrimi’nin kutlama törenlerine Rusya Moskova’da katıldı. Aralarında Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı Yunus Soner, MKK üyesi İnci Güngör, Uluslararası İlişkiler Bürosu üyesi Prof. Cüneyt Akalın da olmak üzere Vatan Partisi Moskova’da 30 kişilik bir heyetle temsil edildi

Vatan Partisi Ekim Devrimi'ni Moskova'da andı

4 Kasım günü Moskova'ya ulaşan heyet, 5 Kasım tarihinde Meçhul Asker Anıtı ve Lenin Mozolesine çelenk törenine katıldı, akşam saatlerinde de Rusya Federasyonu Komünist Partisi (RFKP) daveti ile Ekim Devrimi anma konserini izledi.

Heyet ardından, yine RFKP’nin düzenlediği Uluslararası Sendikacılar toplantısında Cüneyt Akalın tarafından temsil edildi. Akalın’ın toplantıda yaptığı konuşma katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Devrimin yıldönümü olan 7 Kasım’da ise Vatan Partisi heyeti Moskova’da düzenlenen mitinge katıldı. Heyet mitingde parti bayraklarının yanında Türk bayrağını da taşıdı. Mitinge katılan binlerce Rus komünistin özellikle Türk Bayrağı’na büyük ilgi ve sevgi gösterisinde bulunması dikkatleri çekti.

Vatan Partisi heyeti mitingde "Yaşasın Atatürk Lenin Dostluğu", "kahrolsun Amerikan emperyalizmi" ve "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganlarını attı. 30 kişilik heyet ayrıca Gündoğdu ve İzmir marşlarını söyledi.

MAZLUM MİLLETLER MİLLİ BAYRAKLA KATILDI

Birçok Rus komünist, Vatan Partisi’nin yanında getirdiği küçük Türk bayraklarını isteyerek heyetin kortejine katıldı.

Vatan Partisi dışında, Venezuela, Brezilya, Çin, Şili gibi ülkelerin temsilcilerinin de etkinliklere ve mitinge milli bayrakları ile katıldığı gözlemlendi.

ulusal.com.tr

rusya vatan partisi moskova