Hiç destek vermediler, sahalarını da yıktılar

Bahçelievler’deki spor kulüpleri arasında, ilçe belediyesi tarafından destek verilmeyen tek spor kulübü olan, B. Merter Spor Kulübü’nün tek gelir kaynağı olan halı sahalarını da belediye yıktı.

Hiç destek vermediler, sahalarını da yıktılar

Gazete365’in haberine göre, Bahçelievler ile Güngören ilçe sınırında tesisleri bulunan, Bahçelievler’in ismini ile Güngören’in Merter isminde taşıyan “Bahçelievler Merter Spor Kulübü” 2 ilçe arasında ortada kalmış. 2 ilçe yetkililerinden destek görmeyen Bahçelievler Merter Spor Kulübü kendi yağıyla kavrulmaya çalışıyor.

Bahçelievler ve Güngören Belediyesi’nden ilçe spor kulüpleri araç, forma ve para yardımı alırken Bahçelievler Merter Spor Kulübü hiçbir yardım alamadığı iddia ediliyor. Geçtiğimiz günlerde, tek gelir sağladığı halı sahalarını da Bahçelievler Belediyesi tarafından yıkılan Bahçelievler Merter Spor yaşam mücadelesi veriyor.

KULÜP YÖNETİCİLERİ ENDİŞELİ

1950 yılında Merter ailesinin spor amaçlı hazineye devrettiği araziyi, 1990 yılından beri kullanan Merter Spor Kulübü saha sıkıntısını aşmaya çalışılıyor. Bakırköy Belediyesi’nce tahsis dışı bırakılan arazi, 2009 yılında Bahçelievler Belediyesi’ne geçince, saha sıkıntısı başlayan Merter Spor Kulübü’nün tek gelir kaynağı olan halı sahası da yıkıldı. Bahçelievler Belediyesi’nce yapılacak spor kompleksi için yıkılan halı sahadan sonra Merter Spor Kulübü başkanı ve yöneticileri toprak sahanın da ellerinden alınmasından endişeli.

DOĞMAMIŞIN HAKKI VARDI

Gazete 365’e özel açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı İbrahim Mutlu, “Bizim devletle kavgamız olmaz; kanun, yasa ne diyorsa boynumuz kıldan ince. Ancak, halı sahamızın yıkımıyla ilgili Bahçelievler Belediyesi’nden malzemelerimizi toplamak için birkaç gün izin istedik. 10 lira, 5 lira toplayarak, dişimizle, tırnağımızla yaptığımız halı sahada daha doğmamışın hakkı vardı. Böyle bir ricada bulunduk. Ama bunu göz ardı ederek, apar topar polislerle, zabıtalarla gelip halı sahamızı yıkmaları bizleri kırdı. Yargıtay’dan çıkan kararı tebligat olarak kabul ettiler. Zaman verselerdi buradaki malzemeleri toplar, zararımızı asgariye indirirdik” dedi.