Ankara'daki patlamayı dün Twitter'da yazmıştı! Polis o kullanıcıyı arıyor

Ankara'daki patlama ile ilgili sosyal medyada çok önemli bir iddia gündeme geldi. Bir twitter kullanıcısı dün gece Ankara'da patlama olacağını duyurdu. Kimliği bilersiz kişi daha sonra hesabını kapattı.

Ankara'daki patlamayı dün Twitter'da yazmıştı! Polis o kullanıcıyı arıyor

Ankara Sıhhiye Meydanı'ndaki yürüyüş öncesinde düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili çok çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.

Twitter'da dün gece "Pir Ozan Abdal" adlı hesaptan "Ankara'da olası bir bombalı eylem en büyük katliamlardan birine yol açabilir" ifadelerinin yer aldığı twit atıldı.

Dün gece Twitter'da Pir Ozan Abdal isimli hesaptan yapılan paylaşımda "En korkunç ihtimal de, Suruç vb olabilir. Olası bi bombalı eylem en büyük katliamlardan birine yol açabilir, bu gayet ihtimal dahilinde. Mitingin yasal olması katliamın siyasi çıkara dönüşmesine vesile olur, bu durum bile böyle bi saldırının ihtimalini arttırıyor" ifadelerine yer verildi.

Kimliği bilinmeyen twitter kullanıcısı "Yarın orada ölürsem, asla ve asla ülkesini sevmedi demesinler. Ben bu ülkeyi, Edirneden Ardahan'a kadar çok sevdim" şeklinde bir veda mesajı da yayınlandı.

Gece 00.22'den sonra seri halde paylaşılan bu 8 twittin sahibi saldırıdan sonra hesabını kapattı.

POLİS O HESABIN SAHİBİNİN PEŞİNE DÜŞTÜ

A Haber muhabiri Emrullah Erdinç, polisin Ankara'daki terör saldırısından önce dikkat çeken paylaşımlarda bulunan patlamanın ardından da hesabını silen 'pirozanabdal' isimli Twitter kullanıcısının peşine düştüğünü söyledi.