Bir kumpas daha çözülüyor

Bir kumpasın daha perdesi aralanmaya başladı. Eski Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’e kurulan 'kaset komplosu'nu hazırlayan polis ile görüntülerdeki kadının kimliği belirlendi. Savcı Yüksel, Fethullah Gülen'e "yasadışı örgüt kurmak" suçlamasıyla dava açmış, Yüksel, kaset komplosunun ardından dosyadan uzaklaştırılmıştı.

Bir kumpas daha çözülüyor

Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcısı Nuh Mete Yüksel'e kurulan kaset komplosunu hazırlayanlar deşifre oldu.

Savcı Yüksel, 2000 yılında Fethullah Gülen hakkında "yasadışı örgüt kurmak" suçlamasıyla dava açmış, ne olduysa bundan sonra olmuştu.

Dava öncesi Amerika'ya giden Fethullah Gülen'in tutuklanmasını talep eden Yüksel, bir kaset komplosuyla dosyadan uzaklaştırıldı.

3 Haziran 2002 tarihinde yapılacak kritik Gülen duruşması öncesi, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çağdaş Eğitim Vakfı’na operasyon yaptı. Operasyonda Yüksel’e ait olduğu iddia edilen görüntülerin olduğu kasetler bulundu.

Ankara’da bir avukatlık bürosunda çekilen 4 dakika 52 saniyelik görüntü uzun bir süre gündemde kaldı. Yüksel, iddiaları reddetti, "Bu olay, tamamen komplo. Bu kaset Fethullah Gülen davasıyla ilgili olarak bana şantaj ve tehdit amaçlı gönderildi” dedi. Ancak HSYK kaset komplosunun ardından Yüksel’i DGM savcılığından aldı. Yüksel artık Fethullah Gülen davasına bakamayacaktı.

Yüksel'in dosyadan el çektirilmesinin ardından, Gülen beraat etti.

Kaset komplosunu hazırlayanlar ise 12 yıl sonra deşifre edildi.

Görüntülerdeki kadın teşhis edildi. Yenişafak Gazetesi'nin haberine göre, kadın savcılık ifadesinde önce görüntüdeki kişinin kendisi olmadığını söyledi, sonra ise çocukları olduğunu söyleyerek konuşmak istemediğini belirtti. Kumpasta yardımcı olduğu kaydedilen ve memurluktan atılan polisin konuyla ilgili f tipi örgütten şikayetçi olduğu belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

kaset komplosu nuh mete yüksel